szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

George R. R. Martin a fiatalkorából merített ihletet.

A Trónok harca-regények írója, George R. R. Martin elárulta, honnan merített inspirációt a sorozat egyik legnépszerűbb alakjához, Arya Starkhoz.

Martin a Rolling Stone magazinnak mesélt arról, hogy Arya és Sansa alakját kezdettől fogva nagyon ellentétesen képzelte el.

Sansa igazi romantikus figurának indult, aki a középkori elképzeléseknek megfelelően arról álmodozott, hogy bárdok éneklik meg a szépségét, lovagi tornákra jár, ahol csinos lovagok udvarolnak neki, aztán később egy kastély úrnője, esetleg királynő lesz.

Ehhez képest Arya karakteréhez Martin a feminizmusból és a szexuális forradalom időszakából inspirálódott, de nincs konkrét személy, akihez köthetné:

"Nem mondanám, hogy lett volna egy konkrét modellem, de sok nőben, akit ismertem, fellelhetőek Arya jellemvonásai. Különösen azok a nők, akiket fiatalon, a hatvanas és a hetvenes években ismertem – tudja, a szexuális forradalom és a feminista mozgalom évtizedében.

Ismertem egy csomó fiatal nőt, aki nem kért abból, hogy 'Ó, találnom kell egy férjet, aztán háziasszony leszek'."

(Independent)

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sándor Anna Kult

Tekintélyes seregszemle Deres várában: elindult a Trónok harca befejező évada

Bő másfél év után végre megérkezett a Trónok harca befejező évadának első része. Összefoglaljuk, hol tart a történet, és külön jelezzük, hol írunk az első részről, nehogy spoilerbe fusson, aki nem akar. A hajnali tévénézés végére pedig még egy vadonatúj előzetes is befutott a második részhez.

Megérkezett Mészáros Lőrinc, és nyereségessé is vált tőle az alcsútdobozi golfklub

Megérkezett Mészáros Lőrinc, és nyereségessé is vált tőle az alcsútdobozi golfklub

Jakab Ferenc: Kontaktot kutatni és járványügyet így nem lehet csinálni

Jakab Ferenc: Kontaktot kutatni és járványügyet így nem lehet csinálni

Kitalálta a Huawei, hogyan lehet mindig feltöltve a telefon

Kitalálta a Huawei, hogyan lehet mindig feltöltve a telefon