szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerdán reggel 9 órára meghaladta a 29 ezret a tiltakozó petíciót aláírók száma.

A keddi matematikaérettségi után online petíció indult a feladatok nehézsége miatt. Az aláírók – akik szerdán reggel már több mint 29 ezren voltak – a ponthatár csökkentését kérik.

Ahogy a HVG oktatási szakportálja, az Eduline megírta, a nehéz feladatok miatt nemcsak petíciót tettek közzé, hanem több közös programot is hirdettek a Facebookon. Lesz például egy "Közös sírás, majd a matekérettségi rituális elégetése" című esemény, amelynek szervezői május 11-én délután 5 órára az Oktatási Hivatal elé várják a csalódott érettségizőket.

Németországban is felháborodtak az érettségizők a matematikavizsga miatt: ott tüntetni vonultak a diákok, mert olyan feladatokat is kaptak, amilyeneket nem érintettek a tanév során.

Az idei érettségiről szóló összes hírünket megtalálja itt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!