szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hogy küldjön magáról portrét. Grecsó Krisztián is búcsúzik Térey Jánostól.

Térey János magyar író, költő, drámaíró, műfordító 48 éves korában halt meg, halálát valószínűleg szívroham okozta. A hvg.hu oldalán Péterfy Gergely búcsúzik tőle, a közösségi oldalakon sokan, pályatársak, tisztelők, kollégák megteszik ezt.

Grecsó Krisztián az Élet és Irodalom Próza rovatát is vezeti, ebben a minőségében ma kellett volna írnia Téreynek, hogy küldjön magáról portrét a lapba. Innen Grecsó bejegyzése:

Mert a könyvheti Élet és Irodalomban az ő önéletrajzi esszéprózájának részlete jön. És majd itt, a facebookon ezt reklámozni fogjuk. Mert büszkék vagyunk rá. Hogy nálunk közli. Ezt a levelet ma reggel kellett volna elküldeni. Ehelyett telefonoztam. Nekrológ telefon, ő tudta volna megírni igazán, milyen műfaj ez, az ő szarkazmusa kellett volna hozzá. Terjedelem, határidő. Terjedelem, határidő a halálról. Bementem a gépházba, mondom a lányoknak, csere. Térey János prózája egy héttel előbbre jön. Megnyitottam az anyagot, ami már bő másfél hónapja vár már itt megjelenésre, elfelejtettem a címét.

Pedig jó címe van.

Térey János: "Megtudom a halálhírt."

Egy passzus belőle.

"Igen, csípősen hűvös, október végi reggelen történt mindez. Mentem Debrecenbe. Két napja nem tudtam semmit anyámról, telefonunk sosem volt, akkoriban rokonok sem vitték közöttünk a híreket. Amit megbeszéltünk legutóbb, azt én napra és órára betartottam. Az orvosokon és az ápolókon kívül senki sem tudott semmit. Miben bízhattam? Semmiben. Anyám gyógyíthatatlan beteg volt."

A többi pénteken. Portré helyett keretezett névvel. János, bazdmeg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál

25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál

Több mint tízezren vonultak fáklyákkal az Urániához az SZFE hallgatóinak hívására

Több mint tízezren vonultak fáklyákkal az Urániához az SZFE hallgatóinak hívására

A koronavírus közbeszólt, idén a zászlófelvonás az egyetlen központi esemény a frorradalom évfordulóján

A koronavírus közbeszólt, idén a zászlófelvonás az egyetlen központi esemény a frorradalom évfordulóján