szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Delhusa Gjon elismerte, hogy a Rába parti lány című dalát egyszerűen koppintotta.

Feltűnően hasonlít Delhusa Gjon egyik 2016 decemberében megjelent dala, a Rába parti lány Alvaro Soler 2016 áprilisában megjelent dalára, a Sofiára - írja a Bors.

Hallgassanak bele:

Delhusa Gjon a napilapnak nem is tagadta a hasonlóságot. Azt a magyarázatot adta rá, hogy eredetileg engedélyt kértek a szerzőktől a dal feldolgozására, és állítása szerint még klipet is forgattak, de aztán nem kapták meg az engedélyt. Így aztán úgy határoztak, hogy lekoppintják, vagy ahogyan a zenész fogalmaz, "ekkor jött az ötlet, hogy nem titkolt szándékkal írjunk egy hasonló dalt", ám szerinte ez nem plágium, mert megmutatták Pásztor László és Bródy János dalszerzőknek, ők pedig azt mondták ("szakvéleményük szerint"), hogy ez nem az.

A dolog azért is érdekes, mert egy hónapja ugyancsak a Borsban jelent meg, hogy Delhusa Gjon legismertebb slágere, az 1979-es Nika se perimeno mennyire hasonlít egy hat évvel korábban megjelent görög dalra, a Ma­nolisz Mitsziasz által énekelt Me lene Giorgóra. (Ezeket ide kattintva hasonlíthatja össze.) Erre a hasonlóságra Delhusa Gjon nem adott magyarázatot a lapnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre több csaló vakcinagyár bukik le

Egyre több csaló vakcinagyár bukik le

Videó: így tört ki a Sinabung vulkán

Videó: így tört ki a Sinabung vulkán

Tordai Bencét letiltotta a Facebook

Tordai Bencét letiltotta a Facebook