szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Majdnem egy évtizedet élt meg Victor Vasarely egyik alkotása Budapest egyik tűzfalán. A falfestményt lemeszelték, helyére új minta kerül.

A főváros első kidekorált tűzfalát bizonyára mindenki ismerte, aki járt valaha a Deák Ferenc tér környékén. A Vasarely egyik alkotását ábrázoló tűzfalfestmény kék, lila és piros színeiben kilenc éven át boldogította a Gerlóczy utcai tűzoltóság tűzfalát, ám a napokban valami egészen új kerül a helyére – szúrta ki az Egy nap a városban blog.

A festményt eltüntették, most pedig magyar olimpikonok – úgy mint Zsivótzky Gyula, Gyarmati Dezső, Balczó András és Egerszegi Krisztina – portréi kerülnek a helyére.

A készítők ugyanazok, mint akik Victor Vasarely előtt is tisztelegtek: a Színes Város gondolja újra a központi helyen lévő tűzfalat. Flór Péter a Színes Várostól azt mondta a blognak, hogy azért van szükség az új képre, mert a Vasarely alját hónapokkal ezelőtt telegraffitizték, a civil szervezet pedig úgy döntött, a régi helyreállítása helyett inkább egy valami mást festenek.

Ha minden jól megy, akkor akár már vasárnap elkészül az olimpikonos változat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érdemes figyelni a Microsoftra, jön "az új Windows"

Érdemes figyelni a Microsoftra, jön "az új Windows"

Megvan az idei Év Autója

Megvan az idei Év Autója

Egyre több szülő nem engedi iskolába a gyerekét Balassagyarmaton

Egyre több szülő nem engedi iskolába a gyerekét Balassagyarmaton