szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már csak január 31-ig lehet megnézni Közép-Európa leglátványosabb vasútmodell-kiállítását.

Január végén bezár a Budapest belvárosában látható Miniversum vasútmodell-kiállítás. A Miniversum Közép-Európa leglátványosabb vasútmodell-kiállítása, amely közel hatéves működése óta félmillió látogatót vonzott. Az óriási méretű, részleteiben kidolgozott, folyamatos mozgásban lévő terepasztalon, Magyarország, Ausztria, valamint Németország egyes tájai és nevezetességei elevenednek meg.

©

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a kiállítást a tulajdonosok meghatározott időtartamra tervezték, melynek lejárta után, 2020-ban más vállalkozásba kezdenek.

Az építésben és az üzemeltetésben részt vállaló kollégáinkkal az évek során egyedülálló alkotást hoztunk létre, de most más nagyobb ívű tervekbe szeretnénk kezdeni a társaimmal. Természetesen arra törekszünk, hogy a Miniversum értékeit és a márkanevet megőrizzük, és később újra bemutassuk újjászületett formájában – mondja Martisz Gábor, a Miniversum ügyvezetője.

A január 31-ig nyitva tartó Miniversum terepasztalain

  • 3 ország,
  • 14 település,
  • 600 épület,
  • 1,3 km sínpálya,
  • 100 folyamatosan mozgásban lévő vasúti szerelvény, aktív közúti forgalom és
  • nagyjából 5000 miniatűr figura kap helyet.

"A minivilág egyes elemeit és jeleneteit nyomógombok és érintőképernyők segítségével a látogatók maguk is irányíthatják. Az asztalon zakatolnak a vonatok, az utakon autók és gyalogosok haladnak, a Városligetben egy koncerten tombol a tömeg, a parkokban családok játszanak, de olyan humoros jeleneteket is találni, mint a bikinilopás a strandon" – mondta az ügyvezető, aki külön ki is hangsúlyozta, hogy a Miniversum tele van felderítésre váró gegekkel és poénokkal.

©

A zárásig újdonsággal is készülnek, novembertől a terepasztalokon számos ismert karaktert és emlékezetes filmjelenetet felfedezhetnek a látogatók, a gyerekeket többek között Superman, Thomas a gőzmozdony és a Toy Story mesehősei várják. A felnőttek a Die Hard, a Penge, a Men In Black, és a Terminátor figuráit ismerhetik fel, ha részletesen megfigyelik az asztalokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sára Balázs az SZFE filmes képzéséről: Nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg

Sára Balázs az SZFE filmes képzéséről: Nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg

Nem jó ötlet felváltva használni az e-cigit és a simát

Nem jó ötlet felváltva használni az e-cigit és a simát

Macron után Merkellel tárgyalt az új amerikai elnök

Macron után Merkellel tárgyalt az új amerikai elnök