szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lap munkatársa hosszan tartó, súlyos betegségben hunyt el. 37 éves volt.

Hosszan tartó, súlyos betegség után hétfőn elhunyt az Index munkatársa, Kiss Eszter – írja a portál, amely a 37 éves újságírót saját halottjának tekinti.

Kiss Eszter 1982-ben született Zalaegerszegen. Budapestre felkerülve magyar-történelem szakon végzett az ELTE-n. Nem csak újságírással foglalkozott, a család-, épület- és várostörténet is érdekelte, önkéntese volt a Budapest100-nak és aktív tagja a Fortepan közösségének.

Kiss Eszter 2016 óta dolgozott az Indexnek. Eleinte az Urbanista blogba írt, majd a Technika-tudomány és a Kultúra rovatba. A lap azt írja, munkatársuk betegsége ellenére haláláig írta színvonalas cikkeit.

Kiss Esztert különösen a 20. századi magyar történelem érdekelte, többször írt a II. világháború és a kommunizmus alatt szenvedőkről. Legutolsó cikke, amely karácsonykor jelent meg, a pesti kabaré múltjáról szólt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!