szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Terry Jonesra emlékeznek a Monty Python tagjai.

A Twitteren reagált John Cleese Terry Jones halálhírére. Azt írta: a legnagyobb ajándék, amelyet Jones adott mindannyiunknak, a Brian élete rendezése volt, az maga volt a tökéletesség.

Kettőnek annyi, hátra van négy

– számolta át Cleese a Monty Python helyzetét, ami még egész visszafogott ahhoz képest, hogy 1989-ben, Graham Chapman búcsúztatóján azzal kezdett: Chapman annyira szeretett mindenkit meghökkenteni, hogy most azt kellene mondania, reméli, már sütögetik, és egyébként is, a barátja szelleme előző este azt suttogta a fülébe, legyen ő az első ember, aki egy temetésen azt mondja, hogy fuck.

Michael Palin a Facebookon arról írt: szerencsésnek érzi magát, hogy az életéből akkora részt oszthatott meg Jonesszal. „Sokkal több volt, mint a generációjának egyik legviccesebb írója és előadója, egy komplett reneszánsz komédiás volt” – írta.

Eric Idle a Twitteren emlékezett Jonesra. Azt idézte fel: azóta szerette, amióta 1963-ban először látta a színpadon. Aki ismerte, annak ez egy szomorú pillanat, de aki nem, az mindig mosolyogni fog, amikor csak eszébe jut – folytatta.

Terry Gilliam pedig a Brian életét idézte: „Nagyon haszontalan fiú volt! És nagyon hiányozni fogsz.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!