szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Brian élete és a Gyalog galopp rendezője 77 éves volt.

77 évesen elhunyt Terry Jones, író, forgatókönyvíró, színész, rendező, közölte a BBC.

1942. február 1-jén született a walesi Colwyn Bay-ben. 1969-ben alapító tagja volt a Monty Python Repülő
Cirkuszának, amely 1969 és 1974 között összesen 45 részt készített a BBC-nek. 1974-ben a Monty Python-csoport feloszlott, de a tagok még több filmben dolgoztak együtt, ilyen a Gyalog galopp, a Brian élete vagy Az élet értelme.

A komikus 1942. február 1-jén született a walesi Colwyn Bay-ben. 1969-ben alapító tagja volt a Monty Python Repülő Cirkusza komikus csoportnak, amely 1969 és 1974 között összesen 45 részt készített a BBC-nek. 1974-ben a Monty Python-csoport feloszlott, de a tagok még több filmben dolgoztak együtt, ilyen a Gyalog galopp vagy Az élet értelme.

Rendezett és a filmekben szerepelt is, hogy csak egy példát mondjuk, a Brian életében többek között Brian Cohen anyját, Mandyt alakította emlékezetesen:

Hogy hogyan változtatta meg a csoport örökre a humor világát, arról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Jones az Oxford Egyetemen diplomázott történelemből, több könyvet is írt a témában, valamint cikkei jelentek meg a The Guardianben és a The Observerben.

A Monty Python sztárját 2015-ben diagnosztizálták a demencia egyik ritka formájával, amely viselkedés- és beszédbeli problémákat okoz. A szintén Monty Python-tag Michael Palin a betegsége alatt végig támogatta Jonest, akinek a mentális képességei azonban rohamosan romlottak.

Palin arról beszélt, hogy a barátja nem ismerte már meg az utóbbi időben, és beszélgetni sem tudott vele a látogatásai során. A színész ugyanakkor azt mondta, hogy Terry Jones soha nem vesztette el a humorérzékét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feljelentést tettek a kínai vakcina beszerzése miatt

Feljelentést tettek a kínai vakcina beszerzése miatt

Már 15 kilót fogyott Navalnij, ezért kényszerétkeztetést vezetnének be a börtönben

Már 15 kilót fogyott Navalnij, ezért kényszerétkeztetést vezetnének be a börtönben

Budapesten van Oscar Isaac és Ethan Hawke, ki is ugrottak a Margitszigetre

Budapesten van Oscar Isaac és Ethan Hawke, ki is ugrottak a Margitszigetre