szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alex Christofi brit író a vastagabb olvasmányokat hosszában kettészeli. Mint fogalmaz: praktikus okból "gyilkol könyvet".

Alex Christofi kedden a Twitterére posztolta ki az alábbiakat: "Tegnap a kollégám könyvgyilkosnak nevezett, amiért hosszában félbe vágom a könyveket, hogy könnyebb legyen azokat cipelni. Csinálja még ezt valaki? Vagy csak én?"

Bár elsőre nagyon radikálisnak tűnik Christofi módszere – és azért valljuk be, csak szívéhez kap az ember, ha meglátja a posztolt fotót egy megfelezett könyvről –, a Twitteren hamarosan kiderült, hogy többen is helyeslik a szerző gyakorlatát. Valaki például azt írta, hogy mikor ránézett az éjjeli szekrényére, ahol egy olyan két hónapja félbehagyott könyv hevert, amit azért nem volt kedve folytatni, mert túl nehéz volt ahhoz, hogy magával vigye a munkába, rájött, hogy Christofinak igaza van. Sokkal praktikusabb félbe nyesni egy kötetet, mint egyáltalán nem elolvasni, ugye.

Mások szerint is rendben van, ha így elbánnak egy könyvvel, hiszen az csupán egy tárgy, de akad olyan is, aki úgy gondolja: jobb megoldás akkor már e-könyvet olvasni, mert az kis helyen is elfér, a könyverőszak elkerülhető.

Alex Christofi egyébként nagy rajongója a terjedelmes irodalomnak, jelenleg Dosztojevszkijről ír könyvet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mire lehet elég egy háromhetes informatikusképzés?

Mire lehet elég egy háromhetes informatikusképzés?

50-100 ezer kamiont kellene leterelni a magyar utakról, hogy teljesíteni tudjuk az EU klímacéljait

50-100 ezer kamiont kellene leterelni a magyar utakról, hogy teljesíteni tudjuk az EU klímacéljait

Valami gond van a Vodafone-nál, sokan nem tudnak telefonálni

Valami gond van a Vodafone-nál, sokan nem tudnak telefonálni