szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az utolsó napokon végig a volt felesége mellett volt.

„Tudtuk, hogy ez elkerülhetetlen, de mit sem csökkenti a fájdalmat” – Vitray Tamás a kórházban köszönt el Földi Teritől
Az utolsó héten mindennap volt felesége mellett volt a legendás televíziós.
Budapest — A népszerű színművésznő, Földi Teri halálhírét egykori színháza, a Vígszínház tudatta a nyilvánossággal. Életének 87. évében vált meg örökre imádott pályájától és közönségétől. Kollégái szeretettel emlékeznek rá, nem kevésbé a nézők, hiszen számos színdarabban, filmben, tévéjátékban láthatták, de különösen emlékezetesek szinkronmunkái is. Színpadon utoljára az Iglódi István rendezte Csókos asszony című operettben láthatták rajongói, amelyben Kern András partnereként csodálhatták meg addig alig ismert ének- és tánctudását.
(A legfrissebb hírek itt)
Művészi teljesítményét, némileg szűkmarkúan, Jászai Mari-díjjal (1963) és Aase-díjjal (1990) jutalmazták, utóbbi nem állami kitüntetés volt, hanem Gobbi Hilda kezdeményezése. 1994-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét vehette át.
– Tudtuk, hogy ez elkerülhetetlen, de mit sem csökkenti a fájdalmat – mondta egykori férje, Vitray Tamás, aki több mint harminc évvel ezelőtt tíz évig élt együtt a művésznővel.
Vitray egészen a karanténrendelkezések bevezetéséig rendszeresen látogatta a nagybeteg Földi Terit, akinek egyetlen élő hozzátartozója, Orsolya lánya évtizedek óta Németországban él.
– Amikor a kórházból értesítettek, hogy jöjjek, ha életben akarom még látni, felhívtam Orsolyát is, hogy jöjjön ő is, ha tud. Másnap hajnalban már itt volt, így az utolsó négy napját végigkísérhettük a már egy éve kórházban fekvő Terinek – mesélte Vitray, aki a kórházban próbált elbúcsúzni Földi Teritől. – Sajnos, kapcsolatot már nem lehetett teremteni vele, önkívületi állapotban volt, de hála istennek, fájdalmai nem voltak. Súlyos betegsége nyolc éven át kínozta, de csak az utolsó két évben került olyan fázisba, amikor már önmagáról alig volt képes gondoskodni. Még így, nagybetegen is, egyedül viaskodott, de az utolsó évre már kórházi ápolásra szorult.A

Kedden írtuk meg, hogy 86 éves korában elhunyt Földi Teri Jászai Mari-díjas színművész, a Vígszínház egykori tagja.

A Blikk nemrég interjút készített a színésznő volt férjével, Vitray Tamással, aki a karantén-rendelkezések bevezetéséig rendszeresen látogatta Földi Terit.

Tudtuk, hogy ez elkerülhetetlen, de mit sem csökkenti a fájdalmat

– mondta a lapnak Vitray, aki több mint harminc évvel ezelőtt tíz évig élt együtt a művésznővel.

„Amikor a kórházból értesítettek, hogy jöjjek, ha életben akarom még látni, felhívtam Orsolyát (Földi Teri lánya - a szerk.) is, hogy jöjjön ő is, ha tud. Másnap hajnalban már itt volt, így az utolsó négy napját végigkísérhettük a már egy éve kórházban fekvő Terinek. Sajnos, kapcsolatot már nem lehetett teremteni vele, önkívületi állapotban volt, de hála istennek, fájdalmai nem voltak. Súlyos betegsége nyolc éven át kínozta, de csak az utolsó két évben került olyan fázisba, amikor már önmagáról alig volt képes gondoskodni. Még így, nagybetegen is, egyedül viaskodott, de az utolsó évre már kórházi ápolásra szorult” – tette hozzá Vitray Tamás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszivárgott képek: ilyen lesz a nagy átalakítás után a Windows 10

Kiszivárgott képek: ilyen lesz a nagy átalakítás után a Windows 10

47 büntetőeljárás indult a kamupártok miatt

47 büntetőeljárás indult a kamupártok miatt

Önállóan készül 2022-re Szanyiék pártja

Önállóan készül 2022-re Szanyiék pártja