szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

3500 embert elbocsátanak.

A montréali társulatot nehéz helyzetbe hozta a koronavírus-járvány. A Las Vegas-i show-műsorairól híres Cirque de Soleil ezért most csődvédelmet kér, és azt reméli, hogy a kanadai állam és a magánbefektetők segítségével sikerül újrastrukturálnia az adósságait.

A csődvédelmet nagyjából három hónappal azután kérelmezték, hogy átmenetileg felfüggesztették az előadásaikat, többek között a hat, Las Vegasban futó show-jukat és a világ körüli turnéjukat.

A cég 3500 embertől is megvált, hogy csökkentse a költségeit.

A CNN információi szerint a Cirque du Soleil csaknem egymilliárd dolláros adósságot halmozott fel, ennek a törlesztése pedig az előadások elmaradása miatt lehetetlen feladatnak bizonyult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!