szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az olasz fővárosban sajátos módon emlékeznek a 91 évesen elhunyt zeneszerzőre.

A római városvezetés döntése értelmében egy napig Ennio Morricone zenéi szólnak majd az olasz főváros metrómegállóiban – írta a Wanted in Rome. A világhírű olasz zeneszerző, néhány napja, 91 évesen korában hunyt el.

Morricone egész életében hű volt szülővárosához, mindvégig ott lakott. A római városvezetés ezt is figyelembe véve döntött arról, hogy rendhagyó módon emlékezik rá.

A művészt gyerekként zseniként tartották számon: volt, hogy egy négyéves tananyagot hat hónap alatt tett magáévá sikeres vizsgával a végén.

A zeneszerzőre emlékeztek a Milan és a Juventus keddi, milánói bajnoki mérkőzése előtt is: a Serie A himnusza helyett az ő egyik műve szólt a hangszórókból a futballisták bevonulásánál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szentgyörgyi Rita hvg360

Ennio Morricone: Aggódva figyelem a visszarendeződést, ami felé Európa tart

A világ szellemi elbutulása, a médiából áradó igénytelenség, ízléstelenség és ostobaság ellen szót kell emelni. Féltem Európát, féltem a civilizációs értékeket - nyilatkozta Ennio Morricone a HVG-nek 2019 januárjában. A most elhunyt világhírű zeneszerzővel akkor készült portréinterjút közöljük most újra változtatás nélkül.

Sokkal több mint latin szerető: Antonio Banderas 60 éves

Sokkal több mint latin szerető: Antonio Banderas 60 éves

Európai körútra indult Trump egyik minisztere, Orbán és Magyarország viszont nincs a listáján

Európai körútra indult Trump egyik minisztere, Orbán és Magyarország viszont nincs a listáján

Megvan, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb az apartman a Balatonnál

Megvan, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb az apartman a Balatonnál