szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hét éve volt szerződésben, a Facebookon egyetlen mondatban jelentette be a döntését.

A Facebook nyilvánosságának jelentette be Bánsági Ildikó, hogy felmondott a Nemzeti Színházban. A színésznő közösségi oldalán a 24.hu vette észre a posztot, felidézve, hogy Bánsági Ildikó hetedik éve volt szerződésben az intézményben.

A felmondása pár nappal az után történt, hogy kiderült: a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) vezető kuratórium élére a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila kerül, a kuratórium vezetésének az összetételénél pedig az SZFE egyetlen javaslatát sem vették figyelembe. Az azonban nem világos, hogy Bánsági Ildikó felmondása valamilyen összefüggésben van-e ezzel a fejleménnyel.

Vidnyánszky kuratóriumi elnökségével viszont biztosan összefüggésben van két másik felmondás: Zsámbéki Gáboré és Gáspár Mátéé, akik a tanári kart hagyják ott.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szemrebbenés nélkül bemondják a négy-ötszázezres bérigényt a hazai álláskereső diplomások

Szemrebbenés nélkül bemondják a négy-ötszázezres bérigényt a hazai álláskereső diplomások

Legalább a Nyugat-Balkánon stagnál a fertőzöttek száma

Legalább a Nyugat-Balkánon stagnál a fertőzöttek száma

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait