szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hallgatók úgy tudják, reggel 7-kor kapcsolják majd vissza az estére lekapcsolt internetet, és ez mától kezdve minden nap így lesz.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Kedden közleményt adott ki a Színház-és Filmművészeti Egyetem új vezetése, amelyben többek között azt írták,

a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése a „tanköztársaságot” a maga részéről a mai nappal befejezettnek tekinti, attól a továbbiakban elhatárolódik, annak infrastrukturális és pénzügyi feltételeit nem biztosítja.

A hvg.hu információi szerint az SZFE blokád alá vont Vas és Szentkirályi utcai épületében 18 óra óta nincsen internet. A hallgatók úgy tudják, hogy mától az épületekben minden este 18 órától másnap reggel 7 óráig szüneteltetik majd a wifi-hozzáférést, erről azonban hivatalos tájékoztatást nem kaptak.

6 órakor fogják lekapcsolni az internetet, reggel 7kor fogják visszacsinálni,
nincs internet sem a Vas utcai, sem a Szentkirályi utcai épületben sem. A Vas utcában kollégium is van, de ott sincsen internet. A wifit látjuk, de nem működik. Mi azt hallottuk, hogy minden nap reggel 7-ig így lesz, volt már persze úgy, hogy technikai hiba miatt nincs internet, de furcsa véletlennek tartanák, ha mindkét helyen technikai hiba lépett volna fel.
Tudni lehetett, hogy most fog kezdődni a fórumunk, hat órakor, minden fórumhoz elengedhetetlen az internethozzáférés, hiszen a vírushelyzet miatt nem lehetnek bent 70-nél többen az Ódry Színpadon, ezért Zoomon kapcsolódnak be a többiek. A mobilinternet segítségével a kedd esti fórumot megtartják.

Az egyetemfoglalók megerősítették, hogy ugyan látják a wifit, de az az épületekben – és a kollégiumban – nem működik. Lapunknak elmondták, korábban már előfordult, hogy technikai hiba lépett fel, ám azt furcsa véletlennek tartanák, ha valamilyen hiba miatt mindkét épületben most egyszerre tűnt volna el a net.

A hallgatók 18 órakor kezdtek volna el fórumozni, amelyhez elengedhetetlen az internethozzáférés, hiszen a vírushelyzet miatt nem lehetnek bent hetvennél többen az Ódry Színpadon, így aki nincs jelen, videochaten keresztül szokott bekapcsolódni.

A kedd esti fórumot mobilinternet segítségével tartják meg.

Kedden került nyilvánosságra az a levél, amelyet Szarka Gábor, a diákellenállók által elutasított rektor az egyetem alkalmazottainak címzett, és amelyben megtiltotta nekik, hogy a demonstráló diákokkal együttműködjenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!