szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megérkezett a netflixes filmelőzetese Mundruczó Kornél és Wéber Kata filmjének, amelynek executive producere Martin Scorsese.

Egy tragikusan végződő otthonszüléssel kezdődik Mundruczó Kornél és Wéber Kata filmje, a Pieces of a Woman. Az IndieWire szerint a film egy 23 perces vajúdásos jelenettel indul, ám a történet valójában arról szól, hogy az ezt követő tragédiát hogyan lehet feldolgoznia egy nőnek (A Koronából ismert Vanessa Kirby játssza a főszereplő Marthát) és egy férfinek (Shia LeBeouf alakítja Seant). A gyász közös és a külön-külön történő megélése, a múltból előtőrő emlékek, egy bába ellen indított rágalmazási per és a talpra állás története a film, mely Wéber Kata drámáján, illetve forgatókönyvén alapul.

Már rebesgetik, hogy Kirby alakítása akár Oscar-esélyes is lehet, és a színész alaposságát mutatja, hogy a szerepére mélyinterjúkkal készült. Olyan nőkkel találkozott, akik elvesztették a babájukat, és hajlandóak voltak vele megosztani a traumájukat. „Sok nő, akivel találkoztam, úgy érezte, hogy kudarcot vallott a teste, vagy, hogy cserbenhagyta a gyerekét. Ezzel bűntudat jár, önhibáztatás.”

A Pieces of Woman Mundruczó első teljesen angol nyelvű mozifilmje, amelyet először idén szeptemberben a velencei filmfesztiválon vetítettek le. A filmnek nagy sikere volt a szemlén, annyira, hogy Martin Scorsese is beállt mögé executive producerként. Fontos szerepet kap a filmben a 88 éves Ellen Burstyn is, aki a Vanessa Kirby által alakított karakter anyját alakítja.

A film amerikai bemutatója december végén lesz, a Netflixen nemzetközi forgalmazásba január 7-én kerül.

Mundruczó Kornéllal és párjával, Wéber Katával még nyáron készítettünk videós interjút.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben

Visszafordítják az autósokat a Normafáról, ha betelt a parkoló

Visszafordítják az autósokat a Normafáról, ha betelt a parkoló