szerző:
Csatlós Hanna - Ká Zoltán
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szeptemberi Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütál Mundruczó Kornél hetedik nagyjátékfilmje, a Pieces of a Woman. Az alkotók a forgatás körülményeiről, a színészválasztásról és a „chemistry read” sajátosságairól a hvg.hu-nak meséltek.

A Wéber Kata – Mundruczó Kornél állandó alkotótársa – színdarabja alapján készült film egy bostoni pár történetét meséli el, amelyiknek egy tragikus otthonszülést követően örökre megváltozik az életük. A harmincas évei közepén járó anya gyásza az egész családot megrázza, ő pedig egy saját utat választ a traumafeldolgozáshoz.

Wéber Kata
©

A Pieces of a Woman főszerepeire Shia LaBeouföt és A Koronából (The Crown) is ismert Vanessa Kirbyt sikerült megszerezni, nemrég pedig kiderült, hogy az Oscar-díjas Martin Scorsese executive producerként csatlakozik a csapathoz. Scorsese a bejelentést követően elmondta, a Pieces of a Woman mély és egyedülállóan megindító tapasztalás volt számára.

„Három évszakot forgattunk le masszív télben Kanadában. Huszonkilenc napunk volt rá, meg kellett szokni a gyorsított tempót. Megtapasztaltam, hogy mekkora szavuk van a színészeknek. Ez persze imponáló is volt abban az értelemben, hogy felkészülten érkeztek a forgatásra. Az első szereposztásban Jessica Chastaint szerettem volna megnyerni a női főszerepre, de ő nem ért rá. A producerek javasolták a Bafta-nyertes, feljövő színésznőt, Vanessa Kirbyt, akinek annyira tetszett a forgatókönyv, hogy szinte könyörgött, hadd kapja meg a szerepet. A férjét alakító Shia LaBeouffel már régóta kölcsönösen szerettünk volna együtt dolgozni, Ellen Burstyn megnyerése pedig igazi csoda, ajándék volt számomra" – mondta nemrég Mundruczó Kornél a HVG hetilapnak.

Mundruczó Kornél
©

Az alkotók a személyes hangvételű filmet Montréalban forgatták, így egy ideig ott kellett lakniuk: a kiköltözés körülményeiről, arról, hogy érnek össze a családi traumák és a személyes tragédiák, és mi befolyásolta a színészválasztást, a hvg.hu-nak beszéltek:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járványra fogják, de már a 2022-es választások miatt szórják a pénzt Orbánék

A járványra fogják, de már a 2022-es választások miatt szórják a pénzt Orbánék

Navalnij úton van Oroszországba

Navalnij úton van Oroszországba

Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás