szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 80 évesen elhunyt Pécsi Ildikó a 60-as évek elejétől számos darabban, filmben, kabaréjelenetben tűnt fel. Ezekből idézünk fel néhányat. Gondolták volna, hogy még egy Beatrice-koncerten is színpadra állt?

A 60-as években, mint lenyűgöző díva tűnt fel számos szerepben, itt például a Haccáré, haccacárét énekli az 1966-os Én, Sztasznov Ignác, a szélhámos-babn:

 

Több nagysikerű filmben is szerepelt, például Getler Viktor 1962-es Az aranyemberében:

Az aranyember akkora sikert hozott a színésznőnek, hogy az egyik első magyar reklámfilmben is ő szerepel, ráadásul megidézve a filmbéli karakterét. Íme, egy korabeli OTP reklám:

 

A 70-es, 80-as években Pécsi Ildikó sokszor játszott kabarékban, tévés komikus jelenetekben. Antal Imrével is számos jelenetben szerepelt, az egyik legnépszerűbb a Rómeó és Júlia erkélyjelenetének sajátos feldolgozása volt:

De szólóban is lehengerlő humorista volt, a Mikroszkóp színpadon például így adta elő 1975-ben a Mondom a magamét című jelenetet:

 

Legendás kabaréjelenet volt Nóti Károly, Lepsénynél még megvolt című darabja is, amiben Pécsi Ildikó Fenyvesinét alakította:

Sokak számára az egyik legemlékezetesebb szerepe az Indul a bakterház című tévéfilm testes parasztasszonya, Csámpás Rozi volt, aki így ismerkedett meg Regős Bendegúzzal:

 

1991-ban beugrott egy Beatrice-koncertre is színésztársaival:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénzügyileg is megérné a természetbe fektetni

Pénzügyileg is megérné a természetbe fektetni

Mindent kijavít és elnézést kér a Cyberpunk 2077 fejlesztője a játék állapota miatt

Mindent kijavít és elnézést kér a Cyberpunk 2077 fejlesztője a játék állapota miatt

Egy brit turista miatt fújtak le egy egész síversenyt Svájcban

Egy brit turista miatt fújtak le egy egész síversenyt Svájcban