szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A díjat, amit a Magyar Hang Év embere-szavazásán nyertek, L. Ritók Nóra civil szervezetének ajánlották fel. További 100 ezer forintot is gyűjtenek nekik.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Most érkezett a számlánkra 100 ezer Ft. Ez a Magyar Hang Év embere-díjával járó összeg, amit az idén az SZFE diákjai nyertek. (Én is rájuk szavaztam, és nekik drukkoltam, drukkolok.) És ha az erkölcsi magasságot lehet még növelni, ők megtették: a díjjal járó pénz az Igazgyöngy Alapítványnak ajánlották fel. Nagyon köszönjük! Nagyon meghatódtam ezen a gesztuson... Csodálatosak vagytok!

 – írta L. Ritók Nóra, a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásáért és segítéséért dolgozó Igazgyöngy Alapítvány vezetője a Facebookon.

Az egykori Magyar Nemzet újságírói által alapított hetilap, a Magyar Hang idén először hirdetett Év embere-díjat, „olyan személyiségeknek vagy közösségeknek, akik betegeken, szegényeken, hátrányos helyzetű gyermekeken segítenek, vagy éppen a szólás szabadságáért, az oktatás minőségéért küzdenek”. A közönségszavazáson a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiájáért küzdő hallgatók nyertek.

„Mi, akik a felsőoktatás szabadságáért küzdünk, fontosnak tartjuk, hogy minél több fiatal tapasztalja meg, milyen szabad légkörben tanulni, dolgozni, alkotni. Az Igazgyöngy Alapítvány már több mint húsz éve segíti a hátrányos helyzetű fiatalokat, hogy minél többen megismerhessék a szabad létezés örömét. Ez a munka pedig szerintünk sose kaphat elég figyelmet. Egy olyan időszakban, amikor az Igazgyöngyhöz hasonló szervezetek működését egyre jobban ellehetetlenítik, szinte természetesnek tűnt, hogy nekik ajánljuk fel az Év embere-díjjal járó százezer forintot.

Az SZFE közössége ezen felül saját gyűjtésbe is kezdett az alapítvány számára, hogy az eredeti összegen felül még százezer forinttal járuljunk hozzá a szervezet minél további fennmaradásához

idézi a lap az SZFE hallgatóinak közleményét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Politico: Trócsányi perrel fenyegeti a Néppártot

Politico: Trócsányi perrel fenyegeti a Néppártot

Varga Judit szerint a közösségi média olyan lett, mint az ivóvíz

Varga Judit szerint a közösségi média olyan lett, mint az ivóvíz

Hétfőtől kötelező az új, jobban értelmezhető energiacímkék használata

Hétfőtől kötelező az új, jobban értelmezhető energiacímkék használata