szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A megbízatása június 30-ig tart.

Nem pályázott újra a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatói székéért Balázs Péter, így 14 év után új vezetője lesz az intézménynek
- derült ki a színész-rendező Origónak adott interjújából. "Az én megbízatásom június 30-ig tart, és úgy döntöttem, nem pályázom meg újra az igazgatói posztot" - mondta.

Nem pályázott újra a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatói székéért Balázs Péter, így 14 év után új vezetője lesz az intézménynek – derült ki a színész-rendező Origónak adott interjújából.

"Az én megbízatásom június 30-ig tart, és úgy döntöttem, nem pályázom meg újra az igazgatói posztot" – mondta.

Balázs Péter úgy fogalmazott: igazgatónak lenni felemelő feladat volt. „Nem azért dolgoztam, mert ezzel engem megbíztak, hanem azért, mert szívből szeretem a színházat, a társulatot. Azon munkálkodtam, hogy minél jobb, szebb, értékesebb, szórakoztatóbb legyen a színház."

A jelenlegi igazgató februárban kezdi el az utolsó rendezését próbálni, Herczeg Ferenc: Déryné ifjasszony című darabját állítja színpadra, a tervek szerint március végén lehet az előadás premiere. A Szolnoki Szigligeti Színház bérletrendszerben, minden nap élőben közvetíti az előadásokat a bérletes nézőknek.

Balázs Pétert 2007-ben nevezték ki a színház élére, 2013-ban pedig pályázott a Vígszínház igazgatói székéért is.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Eszenyi egyedül maradt, nincs új pályázó a Vígszínházért

Egy pályázat érkezett a Vígszínház igazgatói posztjára a beadási határidő lejárta előtt – közölte szerdán a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. A színházat jelenleg vezető Eszenyi Enikő január elején azt mondta, hogy beadta pályázatát.

Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna

Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna

Karácsony: Adják ide a vakcinát és beoltjuk Budapestet

Karácsony: Adják ide a vakcinát és beoltjuk Budapestet

Elektromos autókat gyárthat a Huawei, még az idén jöhet az első modell

Elektromos autókat gyárthat a Huawei, még az idén jöhet az első modell