szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az NFI legutóbbi döntése nyomán támogatást kap Mundruczó Kornél és Wéber Kata következő közös filmje, valamint Szabó Magda utolsó regényének adaptációja, és Tóth Barnabás Hofiról készülő játékfilmje is.

A Nemzeti Filmintézet 150 millió forintos gyártási támogatást ad Mundruczó Kornél következő filmjének megvalósításához. Az Evolúció egy háromgenerációs családtörténet, amelynek forgatókönyvét a rendező alkotótársa, Wéber Kata írta. Wéber jegyzi a Fehér istena Jupiter holdja és a Vanessa Kirby, illetve Shia LaBeouf főszereplésével készült Pieces of a Woman című filmek forgatókönyvét is.

Az Evolúciót hazai és nemzetközi szereplőgárdával készítik majd német többségi koprodukcióban. A forgatás Magyarországon kezdődik március végén, és Németországban folytatódik májusban, a film teljes költségvetése 1,4 millió euró lesz, gyártója a Match Factory és a Proton Cinema.

Az NFI a többi között támogatja Somogyi György és Szélesi Sándor írók és Dombrovszky Linda rendező produkcióját: 4 millió forintból fejlesztik a Für Elise forgatókönyvét Szabó Magda életében megjelent utolsó regénye alapján.

Második szakaszába lép a Hofi című film fejlesztése is, amelyet 2 millió forinttal támogat a Filmintézet. A legendás humoristáról és kollégájáról, Komlós Jánosról szóló filmet Petrik András és Horváth Áron írják, rendezője Tóth Barnabás.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jogszerűen lőtték le az Újpesten rendőrökre támadó késelőt a vizsgálat szerint

Jogszerűen lőtték le az Újpesten rendőrökre támadó késelőt a vizsgálat szerint

Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja

Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja

A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt

A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt