szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elég hatékonynak bizonyult a távoktatás, a hószünet bánja.

Többé nem lehet hószünetet elrendelni New York iskoláiban – döntött a város oktatásért felelős testülete. A járvány alatt ugyanis kiderült, elég hatékony a távoktatás, nincs szükség arra, hogy ha a hó miatt nem lehet iskolába menni, lefújják a tanítást.

BBC tudósítása szerint az egyelőre nem világos, hogy a szabály csak a 2021/22-es tanévben lesz-e érvényes, vagy hosszabb távon is.

A hószünet nem túl sok időt vesz el az oktatásból, de azért nem is nagy ritkaság, New Yorkban az elmúlt öt évben hét ilyen nap volt. A mostani döntés kritikusai azt mondják, nagy közösségi élménytől fosztják meg a gyerekeket azzal, hogy a különösen nagy havazás alatt nem kapnak extra szünetet - másoknak viszont az az érve, hogy főleg a kisebbeknél nagyon nehéz arra megoldást találni, hogy valaki otthon maradjon a gyerek mellett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!