szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bo nem sokkal az után került hozzájuk, hogy beköltöztek a Fehér Házba.

Barack és Michelle Obama szombaton jelentette be, hogy örökre búcsút kellett mondaniuk Bónak, a portugál vizikutyának. Barack Obama nemcsak a választóknak tett kampányígéreteket, hanem a lányainak is, Sashának és Maliának, mégpedig azt, hogy a választási felfordulásért cserébe kapnak egy kutyát.  Ez lett Bo.

Barack Obama az Egy ígéret földje című memoárjában felidézte, hogy az első fehér házi évében milyen sokat jelentett neki Bo jelenléte. A kutyát Ted Kennedy szenátor ajándékozta a családnak, és Obamáék nagyra értékelték a gesztust.

Bo több mint tíz éven át volt jelen a család életében. Barack Obama az egyik legismertebb, Pete Souza által készített fotóval búcsúzott tőle.

Today our family lost a true friend and loyal companion. For more than a decade, Bo was a constant, gentle presence in...

Posted by Barack Obama on Saturday, 8 May 2021

Ez pedig Michelle Obama búcsúja:

This afternoon was a difficult one for our family. We said goodbye to our best friend—our dog, Bo—after a battle with...

Posted by Michelle Obama on Saturday, 8 May 2021

Vajon mit lát Barack Obama, ha a tükörbe néz?

A volt elnök memoárja, az Egy ígéret földje tulajdonképpen krónikája annak, hogy milyen elnöknek lenni. És óhatatlanul annak is, hogy milyen fekete elnöknek lenni Amerikában. Barack Obama kemény önvizsgálatot tart, miközben felidézi a fehér házi éveit és az odavezető utat, de tükröt tart Amerikának is. Nem állítja, hogy könnyű a szembenézés.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!