szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hatvanezer résztvevővel nagyszabású koncertet tervez New York a Central Parkban a város pandémia utáni „újjászületésének” megünneplésére.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A fellépők névsora még nem ismert, de Bill de Blasio főpolgármester szerint az óriáskoncert „egy csodálatos, emlékezetes, életre szóló fénypontja lesz” az újranyitást ünneplő egyhetes rendezvénysorozatnak.

A koncert pontos időpontját sem közölték még, de a New York Times úgy értesült, hogy a hangversenyt augusztus 21-én tartják a park Nagypázsitján. A lap azt is tudni véli, hogy a közönséget két részre, beoltottakra és beoltatlanokra osztják, és a jegyek 70 százalékát a beoltottaknak tartják fenn.

A minőségre garanciát látszik nyújtani, hogy a főpolgármester a szervezéssel Clive Davis 89 éves zenei producert bízta meg, aki korábban olyan nagy sztárokkal dolgozott, mint Janis Joplin, Bruce Springsteen vagy Whitney Houston.

Davis azt mondta a New York Timesnak, hogy nyolc nagy sztár részvételével számol, a háromórás koncertet televíziók is közvetítik világszerte, a jegyek többségét pedig ingyenesen osztják szét a New York-iak között.

A Central Park szívében, a Nagypázsiton már több legendás nagykoncertet tartottak, köztük Simon és Garfunkel 1981-es koncertjét és a Global Citizen 2019-es fesztiválját, amelyen 60 ezren vettek részt.

New York városában a felnőtt lakosság már több mint 63 százaléka megkapta legalább az első védőoltást, és Andrew Cuomo, New York állam kormányzója hétfőn azt közölte, hogy a 70 százalékos beoltottság elérésekor feloldják a még meglévő járványügyi korlátozások többségét is.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!