szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Az eredeti felállásból három zenész - Leo Lyons basszusgitáros, Ric Lee dobos és Chick Churchill billentyűs - ma is a...

Az eredeti felállásból három zenész - Leo Lyons basszusgitáros, Ric Lee dobos és Chick Churchill billentyűs - ma is a Ten Years After tagja, a legendás gitáros, Alvin Lee helyén 2003 óta Joe Gooch játszik, aki ugyan még csak 34 éves, de saját elmondása szerint egyik fő gyermekkori példaképének posztját vehette át. Ezt a gyümölcsöző közös munkán túl a Ten Years After zenéjének üdítő vérfrissítésével hálált meg.

Eredetileg egyébként 1967-ben alakult a csapat, ami Alvin Lee gitáros vezetésével rövid idő alatt kiemelkedő sikereket ért el, kifejezetten keresett, újító jellegű bandává lépett elő. 1974-ig tíz albumuk jelent meg, és a Woodstock húzónevei között voltak. Ott és akkor ilyet zenéltek:

Nem először járnak most Budapesten: 1994-ben felléptek a második Sziget fesztiválon, Alvin Lee tavaly ősszel fellépett a Budapest Blues Legends Fesztiválon, Lyons és Gooch pedig idén együtt játszott a paksi Gastroblues Fesztiválon a Hundred Seventy Split elnevezésű trióban.

November 20-án tehát a Barba Negrába érkeznek, érdemes lesz benézni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kórházban töltötte a karácsonyt, most az ápolók segítségével megkérte a barátnője kezét

Kórházban töltötte a karácsonyt, most az ápolók segítségével megkérte a barátnője kezét

Magyar cégek is jól járhatnak az EU és Kína között kötött megállapodással

Magyar cégek is jól járhatnak az EU és Kína között kötött megállapodással

Csak nyolc állami egyetem marad?

Csak nyolc állami egyetem marad?