szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Nemsokára itt a Szent Patrik napi ünnepség, melyet a világ számos városában vidám ünnepléssel köszöntenek: New Yorkban...

Nemsokára itt a Szent Patrik napi ünnepség, melyet a világ számos városában vidám ünnepléssel köszöntenek: New Yorkban például karnevál lesz, Chicagoban meg akár még a folyót is zöldre festik ebből az alkalomból, de az ünnep fő központja természetesen Írország, ahol egész nap felvonulások, sörözések és vad bulik lesznek. A tavalyi sikeres budapesti móka után pedig idén is folytatja a főváros az ír-magyar kapcsolatok ápolását. De erről meséljen a plakát:

Jogosan merül fel a kérdés: kicsoda is ez a Szent Patrik? Ő Írország védőszentje, akinek voltaképpen a halálát "ünneplik", de talán közelebb járunk az igazsághoz, ha azt mondjuk, ezen a napon az írek magukat ünneplik, az államukat, a nemzetüket - ráadásul ez az egyetlen saját nemzeti ünnepük.

Ilyenkor hordószámra folyik a Guinness sör, felvonulásokat tartanak karneváli hangulatban, szól az ír népzene, és mindenki zöldbe öltözik, hogy hódoljon Paddynek, az ír nemzetnek, az ír hagyományoknak, a manóknak, a tündéreknek, a szivárvány végén elásott kincses ládának, a háromlevelű lóherének - azaz mindennek, mi Írországhoz köthető.

A budapesti felvonulás során ráadásul szeretnék megdönteni az egy helyen található Kis Manók, “Leprechaun"-ok Guinness Világcsúcsát is, az ehhez szükségez jelmez az Ír Magyar Üzleti Kör weboldalán, illetve a Facebookon található. Jó szórakozást!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eső, hó, hideg és tél jön

Eső, hó, hideg és tél jön

Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Izraelben is zavargások voltak a járványügyi korlátozások miatt

Izraelben is zavargások voltak a járványügyi korlátozások miatt