Várhatóan érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánítja a Magyar Rádió új székházának tenderét a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége - értesült a testület elnökétől az MTI.

Augusztus harmadikán lejárt a döntés meghozatalára szabott határidő, "ha úgy tetszik, mulasztásos törvénysértésben leledzünk székházügyben", így pozitív eredményt hirdetni törvénysértő volna - mondta Gellért Kis Gábor. "Abban a pillanatban, amikor kiderült, hogy nem lesz elnöke a Magyar Rádiónak, tudtuk, hogy nem lesz székházpályázati eredmény sem" - közölte.

A testület szerdai tanácskozásán ezzel a kérdéssel kapcsolatban szóba került "a kuratórium, illetve a kuratóriumi elnökség felelőssége" - közölte; "az ellenőrző testület egyik tagja mondta

azt, hogy itt ténylegesen megragadható a károkozás, hogy ez tudatos vagy véletlen, ez más kérdés". "Több mint másfél éve zajlott a székház közbeszerzésének folyamata: azáltal, hogy megvétózták a civil kurátorok az elnökválasztást májusban, gyakorlatilag lehetetlenné tették, hogy a projektben eredményesen működjünk a továbbiakban is együtt" - mondta Gellért Kis Gábor.

A kérdéssel foglalkozó tanácsadó bizottság azt javasolta: nyilvánítsa a kuratórium érvényesnek, de eredménytelennek a Magyar Rádió Rt. székház-pályázatát - erősítette meg az MTI információját múlt csütörtökön a testületet vezető Gőblyös István alelnök. "Jó anyagok" érkeztek a pályázatra - mondta akkor, megjegyezve, a közbeszerzési törvény rendelkezései szerint eredménytelenné kell nyilvánítani a pályázatot, ha a szerződéskötés valami miatt meghiúsulhat - az intézménynek pedig napok óta nincs elnöke.

Emlékeztetett arra, hogy a pályázatról a végső döntést az rt. elnökének kell meghoznia, de - tekintettel a szerződés értékére - ehhez bírnia kell a kuratóriumi elnökség felhatalmazását.

A Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége 2003 utolsó napjaiban hatalmazta fel a közszolgálati médium - azóta lejárt mandátumú - elnökét, hogy előminősítési pályázat útján kezdje meg a lehetséges befektetők kiválasztását az intézmény új telephelyének kialakításához.

MTI Itthon

Ügyészséghez fordul a rádió kuratóriumának elnökhelyettese

Annak megállapítását kéri az ügyészségtől Szadai Károly, a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnökhelyettese, hogy a testület elnöke jogsértően zárta be a közszolgálati médium ügyvezetőjével kapcsolatos döntéshozatal előtt a kuratórium hétfői ülését.

Média

Vezetőválság a Magyar Rádióban

Ki irányítja jövő hétfőtől a Magyar Rádiót? A Kondor Katalin leköszönő elnök által megnevezett Hollós János alelnök, vagy a kormánypárti kurátorok által megbízott Szijártó István gazdasági igazgató? A kérdés lapzártánkkor még megválaszolhatatlan volt.

MTI Itthon

Szili is megszólal a Magyar Rádió vezetői vitájában

Az Országgyűlés, különösen annak alkotmányügyi, valamint kulturális és sajtóbizottsága foglaljon állást arról, hogy az új elnök megválasztásáig tartó átmeneti időre jogszerűen jelöltek-e ki vezetőt a Magyar Rádió élére - ezt kezdeményezte Szili Katalin házelnök közlése szerint a médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke, Gellért Kis Gábor hétfőn.

MTI Média

Folytatódik a zűrzavar a Magyar Rádió vezetésében

Huszonnégy órán belül adja át a Magyar Rádió "ügyeit és vezetését" Hollós János a kuratóriumi elnökség által kijelölt tulajdonosi megbízottnak - szólította fel saját közlése szerint Gellért Kis Gábor, a testület elnöke szerdán levélben a távozó rádióelnök által kinevezett ügyvezetőt.

Média

Rádió: azt kérik Szilitől, hogy civilekkel is találkozzon

Ne csak a pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnökséggel, hanem a Magyar Rádió Közalapítvány civil delegáltjaival is találkozzon az Országgyűlés elnöke - kezdeményezte a testület egyik, társadalmi szervezet által delegált tagja a házelnökhöz intézett levelében.

Felsővezeték-szakadás miatt parlagfűben gyalogolt egy vonatnyi ember

Felsővezeték-szakadás miatt parlagfűben gyalogolt egy vonatnyi ember

A megkeresztelt szovjet katonák nyerték meg a második világháborút – állítja egy orosz főpap

A megkeresztelt szovjet katonák nyerték meg a második világháborút – állítja egy orosz főpap

MNB: A babaváró hitel miatt változnak az adósságfék szabályai

MNB: A babaváró hitel miatt változnak az adósságfék szabályai

Sorra csuklanak meg a weboldalak, baj van az egyik nagy szolgáltatónál [frissítve]

Sorra csuklanak meg a weboldalak, baj van az egyik nagy szolgáltatónál [frissítve]

Rakétaként lő ki az új Ford Focus ST

Rakétaként lő ki az új Ford Focus ST

A falusi csok még a nyaralók árait is felhajthatja

A falusi csok még a nyaralók árait is felhajthatja