Tetszett a cikk?

A hvg.hu rendhagyó képgalériájában megmozduló képekben mutatunk be néhány olyan iPad-felhasználót, akik nemcsak használják, de szeretik is táblagépüket.

Szathmáry Viktor - a Scarab Research fejlesztőcég vezetője.
©
"Én olvasni szoktam rajta. iBookson keresem a könyvet alapból (az a legjobb reader, amióta PDF-et is tud, csodás), utána Amazon Kindle (ezen viszont mindent meg lehet találni). Vásárlom még a Wiredet digitálisan (fantasztikus minőségű olvasási poszt-CD-ROM élmény), illetve érdeklődésemnek megfelelően az angol Retro Gamert is. Weben a nagyobb cikkeket, posztokat egyből átdobok egy gombnyomással Instapaperbe, amit szintén iPaden olvasok el, esetleg telefonon — a kettő gyönyörűen szinkronizál. " - mondja Sasvári "Angelday" József, a Plastik.hu blog szerkesztője, aki a következő generációs iPadtől elsősorban nagyobb felbontást vár.
©
"Játékon kívül egyetemi tanulmányokhoz - tanuláshoz, jegyzeteléshez, prezentációk olvasásához, jegyzetek, könyvek olvasásához használom az iPadet." Munkához dokumentumok kezeléséhez, prezentációk készítéséhez, számolásokhoz, kimutatások készítéséhez, emailezéshez, naptár és teendők kezeléséhez használja a táblagépet Patai Zoltán, Studium Generale elnöke. "Teljesen más, meg kell szokni a használatát, de sokkal praktikusabb is. Kisebb és könnyebb, érintőképernyős, látványosabban lehet prezentációkat készíteni és bemutatni vele (ezáltal tárgyalásokon előnyösebb is lehet), tanuláshoz ez könyvként funkcionál."
©
Torma Gábor - főiskolai hallgató
©
Kéki "Keki" Balázs, a Gawker budapesti fejlesztőcsapatának vezetője legelsősorban játékokat használ az iPadjén. A laptophoz képest azt szereti a táblagépben, hogy sokáig bírja az akksija, és egyszerű használni az érintőkijelzős felületet. A következő generációs iPadtől elsősorban jobb felbontást, normálisabb ki- és bemeneteket és még több játékot vár.
©
Eszes Péter, a BME hallgatója twitterezésre, emailezésre, könyolvasásra, valamint a Flipboard, Instapaper és Reeder szolgáltatásokra használja iPadjét. "Lényegében minden olyan digitális tartalom fogyasztása kényelmesebb az iPad-en ami elérhető rá." A következő iPadtől legfőképpen azt várja, hogy a készülék el tudja érni azt, hogy a programok tervezése esetében a designerek el tudjanak szakadni a való világ modellezéstől és alapjaiban újragondolt programokat hozzanak létre.
©
Bálint Zsófi - főiskolai hallgató
©
Elsősorban az üzemideje miatt jobb, mint egy kisméretű laptop. Az iPadet nem kell kihajtani, nem recseg-ropog, sokkal jobban össze van téve, és nem utolsó sorban sokkal jobb szoftvereket írnak rá - mondja Hargita "Darthwalk" Nándor, az Indafotó termékmenedzsere, aki fotósként az iPad 3-tól beépített sd-támogatást vár, amellett, hogy jó lenne, ha könnyebb és persze olcsóbb is lenne, mint a jelenleg kapható táblagépek.
©
Legszívesebben hosszabb utazások alatt használom az iPadet, mert könnyű szállítani, és jól el lehet vele tölteni az időt. Ilyenkor legjobb filmet nézni, vagy híreket, magazinokat olvasni. Szeretek fotóalbumokat lapozgatni rajta, és alkalomadtán Dropboxból megnyitok egy-két táblázatot, ha épp rá kell néznem valamire, vagy keresek egy adatot. - mondja Monostori Eszter, a HVG Online projektmenedzsere.
©
"Nem használom játékra. Belsőépítész cégem van, tárgyalásokon a terveket, látványterveket szoktam megmutatni, illetve bútorokat, tapétákat stb. gyorsan előkeresni az ötletezésekhez. Jó, hogy azonnal el tudom olvasni az emaileket, válaszolok is gyorsan, ráadásul jól látom rajta a terveket, képeket, műszaki adatokat is. Legutóbb voltam egy boltban, lefényképeztem a bútort és átküldtem a megrendelőnek gyors döntésre" - meséli Márton-Kováts Krisztina, a HAKEN design Belsőépítész Stúdió cégvezetője.
©
Pék Dávid - online rádiót vezet, főiskolai hallgató
©
"Az érintronika (saját fejlesztésű kifejezés, a touchtronicból fordítottam) sokkal nagyobb felhasználó élményt jelent. Intimebb szórakoztatóelektronikai szolgáltatásokat nyújt, könnyebben hordozható, aktiválható, kezelhető. Sokkal több élethelyzetben tud érvényesülni, hiszen beszélgetéseken, meetingeken könnyen körbeadható. Súlya, rotálódó képernyője könnyen teszi csapatjátékossá" - mondja Szücs Gergely, a BKF HÖK elnöke, aki komolyabb kamerákat, erősebb hangszórót szeretne a következő iPadbe.
©
Régebben laptopot cipeltem, de a súlya miatt kényelmesebb az iPad. Használom egyszerű mockupok készítésére és Dropboxon keresztül layoutok demózására. Szűkebb körben tartott meetingek kiváló eszköze, amikor pl nem kell projektor. Sokkal természetesebb a használata, mint a laptop trackpadnek - mondja Bokros "Hipra" György, az Index dizájnere, aki a játékok mellett filmeket és képregényeket néz, valamint a Flipboard segítségével híreket olvas a táblagépén.
©
Alapvetően a Flipboard közösségi híralkalmazást használom rendszeresen. De szeretek a Google Maps-en is barangolni. Egészen más élmény, mint laptopon. Plusz a Marvel képregényeit és a médiaszájtok iPad-kiadásait is nézegetem. De simán webböngészésre is használom" - mondja Szabó Gergely, a HVG Online divízióvezetője, aki alapvetően egy könnyebb iPad 3-at vár, amivel egy kézben tartva is huzamosabb ideig lehet olvasgatni.
©
"Imádom a naptárát, azáltal, hogy a nézeteket tudom állítani, jobban átlátom a hetemet, melyik nap mit csinálok, ha valakivel telefonon vagy skypeon esetleg facetimeon lebeszélek valamit - persze az iPadon -, azonnal be is tudom írni, így biztosan nem felejtem el!" - mondja Dombi Imola, a Zsidró Szalon fordrásza, akinek ez az első Apple-terméke az életében, és nagyon szereti. "Nem voltak nagy elvárásaim, bár tény, hogy a rengeteg alkalmazás merőben megkönnyíti a mindennapjaimat :)"
©