Tetszett a cikk?

Hat hónappal a katasztrófa után is elképesztő ütemben folyik Japánban az országon végigsöprő szökőár által feldúlt területek helyreállítása. Nagyítás-fotógalériánk hármas képpárjain a cunami pusztítását, a rendezés első lépéseit három hónappal a katasztrófa után, valamint az aktuális állapotokat láthatják.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Tektinsék meg Nagyítás-fotógalériánkat a Japánt ért pusztításról is!

 

Nagyítás

Japán: mi változott három hónappal a katasztrófa után? – Nagyítás-fotógaléria

Három hónap telt el a Japánt valaha ért legnagyobb természeti csapás óta. A szigetországot sújtó földrengés és az utána pusztító szökőár romhalmazzá változtatott több régiót, ahonnan a fotók bejárták a világsajtót. A katasztrófa után ugyanabból a szemszögből készült képek nemcsak a szörnyű csapásra, hanem az újjáépítéssel a japán emberek legendás szorgalmára is emlékeztetnek.

Nagyítás

Katasztrófafilmbe illő képek Japánból – Nagyítás-fotógaléria

A földrengés és cunami sújtotta Japánban az újabb nukleáris katasztrófa fenyegetése mellett próbálják eltakarítani a természeti csapás romjait. A több emelet magas törmelékhalmok közt a mentést helyenként hatalmas hóviharok is akadályozzák, tovább nehezítve a fedél nélkül maradt lakosság életét is. Az akadozó élelmiszerellátás miatt fokozatosan ürülnek ki a boltok polcai, apokaliptikus képek fogadják az embert Japánban. Nagyítás-fotógalériánk a cunami utóhatásairól.

Nagyítás

A japán cunami pusztítása - Nagyítás-fotógaléria

Japánban a valaha mért legnagyobb, 8,9-es erősségű földrengés után cunamiriadót rendeltek el. A víztömeg a szárazföld belseje felé áramlik, a halálos áldozatok száma folyamatosan emelkedik. Nagyítás-fotógalériánk a pusztító cunami útjáról.