Tetszett a cikk?

Hende Csaba honvédelmi miniszter javaslatára az Országgyűlés napirendjére tűzte a hadkötelesek összeírásáról is szóló törvénytervezetet, melyben lehetőség nyílik arra, hogy rendkívüli állapotban automatikusan, megelőző védelmi helyzetben pedig az Országgyűlés döntésével újra bevezessék a hadkötelezettséget. A tárcavezető szerint ennek teljesítésére a katonai igazgatás szerveinek fel kell készülniük, és ennek része lesz a nagykorú, Magyarországon élő állampolgárok törvényben szabályozott adatainak nyilvántartása. Ennek érdekében a jogszabály 2012. január 1-jével létrehozza a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságát, a honvédség katonai igazgatási és központi adatfeldolgozó szervét. Bár a HM szerint nem lesznek, mi felidézzük, hogyan is zajlott a sorozás és a bevonulás annak idején.

2001. Bevonulók a Budapesti Őr- és Díszezrednél, ahova a Magyar Honvédség éves tervének megfelelően novemberben mintegy 3100 sorköteles vonult be.
©
Aki már tiszteleg, és akik még nem
©
Tiszteletadás a zászlónak
©
Zsákban a civil ruha
©
Harci súly
©
Tüdő köbtérfogat
©
Szolgálati beosztás
©
Fénykép készül a katonakönyvbe
©
Adategyeztetés
©
Irány a körlet
©
A lószérum kötelező volt
©
Egyenfrizura
©
Csákópróba
©
Surranó a katona lelke
©
Nagy elődök előtt
©
Szolgálati alsóban
©
Menet indul
©

Elindítottuk Nagyítás Facebook oldalunkat, ahol fotógalériáink mellett a fotós világ érdekességeiből válogatnak képszerkesztőink. Kövessenek minket Facebookon is!