Áder János lett Magyarország ötödik köztársasági elnöke. Összegyűjtöttük Áder János politikai pályafutásának képeit az elmúlt huszonkét évből.

1990 - Orbán Viktorral a parlamentben
©
1990 - Kónya Imre és Kutrucz Katalin MDF-es képviselőkkel az Országházban
©
1990 - Orbán Viktor, Deutsch Tamás és Áder János
©
1990 - Gaál Zoltánnal (MSZP) a parlamentben
©
1998 - Áder János az Országgyűlés elnökeként a rendkívüli ülésszak idején
©
1998. november 26. - Magyar Országgyűlés - angol alsóház barátságos mérkőzés az Üllői úti stadionban, a kárpátaljai árvízkárosultak megsegítésére
©
2000. június 5. - Rendkívüli ülés keretében választ köztársasági elnököt a magyar országgyűlés. Az egyetlen jelölt Mádl Ferenc akadémikus, akit a koalíciós szerződés értelmében a Fidesz-FKGP ajánlott.
©
2000 - Kossuth- és Széchenyi-díjak átadása a Parlamentben. A képen Szörényi Szabolcs, Bródy János, Áder János házelnök és Orbán Viktor miniszterelnök.
©
2001. március 28. - Sajtótájékoztatón Kovács Árpád ÁSZ-elnökkel, aki beszámol az állami számvevőszék éves tevékenységéről
©
2001. április 24. - Magyar parlamenti labdarúgó-válogatott - német Bundestag barátságos mérkőzés
©
2001. május 5. - A Fidesz XIII. tisztújító kongresszusán a szegedi sportcsarnokban. Elsöprő többséggel Pokorni Zoltánt választották a párt új elnökévé.
©
2001. augusztus 20. - Szent István napja alkalmából Mádl Ferenc köztársasági elnök állami kitüntetéseket ad át a Parlamentben. (Áder János az Országgyűlés elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök)
©
2001. november 12. - Az Országgyűlés 207 igen, 3 nem és 3 tartózkodás mellett elfogadja a központi költségvetés végrehajtásáról szóló javaslatot
©
2001. december 17. - Plenáris ülésen Orbán Viktorral
©
2004. november 27. - Fidesz választási nagygyűlés a Városligetben
©
2005. november 6. - Fidesz nagygyűlés a Papp László Sportarénában
©
2005. november 29. - 2006-os évi költségvetési szavazás a parlamentben
©
2006. január 8. - Fidesz-MPSZ évnyitó a Debreceni Főnix Csarnokban
©
2006. március 8. - Áder János a Fidesz-MPSZ frakcióvezetője és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter televíziós vitája energiaárakról és megélhetésről
©
2006. október 7. - Áder János a Fidesz-MPSZ alelnöke a párt Kossuth téri nagygyűlésén bejelenti, hogy pártja büntetőeljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellen
©
2007. május 19. - Fidesz-MPSZ XXII. tisztújító kongresszusán a Hungexpón
©
2009. szeptember 18. - Kuncze Gáborral egy csapatban: magyar női válogatott a parlamenti kézilabda-válogatott ellen
©
2007. december 3. - 'Tisztelt ÁSZ' tenisztorna
©
2008. szeptember 15. - Vita és szavazás az Országgyűlés feloszlatásáról
©
2009. szeptember 14. - Áder János és Szájer József fideszes EP-képviselők a strasbourgi ülésteremben
©
2011. november 9. - Áder János interjút ad a hvg.hu-nak az új választójogi törvényről
©
2012. május 2. - Áder János családjával érkezik a parlamentbe
©
2012. május 2. - Elnöki eskütétel
©
Áder János Magyarország ötödik köztársasági elnöke
©

Kövessenek minket Facebookon is!
hvg.hu Nagyítás

Őexcellenciája Schmitt Pál karrierje - Nagyítás-fotógaléria

Bár a "demokrácia őreként" szinte láthatatlan, annál színesebb pályaképet tudhat maga mögött a köztársasági elnök. Schmitt Pál itt, Schmitt Pál ott, Demszky, Gyurcsány, Orbán, vagy a pápa - a politikus mindenkivel megtalálta a közös hangot. Képes visszatekintésünk egy fordulatokban gazdag karrierre.

hvg.hu Nagyítás

20 év magyar politikájának legjelentősebb pillanatai - Nagyítás-fotógaléria

Antall József kormányfő ül az utóbb gárdaalapításban részt vevő Für Lajos mellett, Orbán Viktor kezet ráz Dávid Ibolyával, Horn Gyula nyakmerevítőben írja alá a koalíciós szerződést, Orbán Viktor távozik az elveszített választások után, lángoló tévészékház, Gyurcsány Ferenc lemond a kormányfői posztról. Az elmúlt húsz év, hat parlamenti ciklus magyar politikájának és közéletének legemlékezetesebb pillanatait, legismertebb szereplőit gyűjtöttük össze szélesvásznú Nagyítás-galériánkba.

hvg.hu/MTI Itthon

Felszállt a fehér füst: Áder jelölt

Áder Jánost kéri államfőjelöltnek a Fidesz elnöksége - mondta a hvg.hu-nak egy, a párt pénteki elnökségi üléséről távozó, neve elhallgatását kérő forrás. Egy fideszes vezető szerint ugyanakkor - bár formális felkérés van - egyelőre senki nem mondott igent rá, az MTI ugyanakkor úgy értesült, hogy Áder már előzőleg rábólintott a felkérésre.