A fotón Zwack Sándor távozik apja, Zwack Péter egyházi búcsúztatása után a Szent István-bazilikából. Zwack Péter, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tiszteletbeli elnöke, üzletember, volt országgyűlési képviselő, korábbi washingtoni nagykövetet 85 éves korában, 2012. augusztus 5-én Olaszországban hunyt el.

Zwack Sándor a gyászmisén mondott beszédében megköszönte édesapjának, hogy "mindig ott volt mellette", és "megtanította arra, hogy soha ne adja fel, történjen bármi". Mint mondta, édesapja arra nevelte, hogy a legfontosabb az életben: embernek maradni, hogy higgyen Istenben, és legyen mindig toleráns. Édesapját idézve rámutatott: "Az életben nincs kudarc, csak az, ha nem próbálod meg véghezvinni az életben azt, amiben hiszel".

Zwack Péter halálával nemcsak egy kalandos élet zárult le, hanem egy magyar legenda, egy igazi magyar „unikum” ötödik generációja lépett át a történelembe. Az őszinte és érdek nélküli tisztelet számtalan jele nyilvánult meg az üzleti élet, a sport területe, a borászat és gasztronómia, a politika és a diplomácia képviselői felől, itthonról és külföldről egyaránt.

Zwack Péter világpolgár volt és lelkes magyar hazafi, sikeres üzletember, aki rövid időre közszolgálatot is vállalt, a szabad Magyarország első washingtoni nagyköveteként. Üzleti ügyeiben is higgadt és átgondolt döntéseket hozott. Az 1840-es években alapított családi céget 1948-ban államosították. Zwack Péter egyike volt a kevés emigrációból hazatért magyarnak, aki vissza tudta szerezni az egykori családi vállalkozást.

Zwack Péter öröksége című írásunk folytatását a linkre kattintva olvashatják!

Fotógalériánkhoz kattintson a képre!
©
hvg.hu Gasztro

In memoriam Zwack Péter

Nehéz bármit írni, mondani a 85 esztendősen elhunyt Zwack Péterről, amit idáig is ne lehetett volna róla tudni. Mi a magunk módján tisztelgünk, és nem búcsúzunk.

Antall György Gazdaság

Zwack Péter öröksége

Zwack Péter nemcsak vállalatvezetőként és közéleti személyiségként volt példaadó, hanem a régi családi vállalkozás átadása a következő generációnak is követendő példa lehet az alapítók most nyugdíjba készülő nemzedékének.

MTI Itthon

Budapesten temetik el Zwack Pétert

Budapesten temetik Zwack Pétert, a gyászmisét augusztus 21-én a budapesti Szent István-bazilikában tartják. A szertartást Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát tartja - közölte a Zwack Unicum Nyrt.