Első repülőgép-hordozójának hadrendbe állítása és tengeri szomszédaival való egyre hevesebb vitái újabb hangsúlyt adnak Kína évek óta zajló fegyverkezésének. A szuperhatalmi státuszra törő ország évtizedes lemaradásban van, de mindent megtesz, megvesz, ellop, lemásol és továbbfejleszt, hogy utolérje az amerikai és orosz haditechnikát.

Kínai tengeri-légi felvonulás. Kína fegyverkezése leginkább tengeri szomszédait aggasztja.
©
Parádé az első kínai repülőgép-hordozó, a Liaoning fedélzetén. A napokban átadott hadihajó még sokáig csak gyakorlásra lesz jó.
©
Kínai atomtengeralattjáró. Elavult tengeralattjáró-flottáját a legkorszerűbb típusokkal frissíti Kína.
©
Ballisztikus rakétákat hordozó járművek felvonulása a Tienanmen téri dísszemlén. A kínai rakéták elérik Amerikát.
©
Kínai díszegység menetel az amerikai vezérkari főnök fogadása után. Az amerikaiakat aggasztja Kína fegyverkezése, ezért maguk is erősítik katonai jelenlétüket a Csendes-óceánon, miközben a két ország vezetői rendszeresen tárgyalnak egymással.
©
A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg újoncai téli hadgyakorlaton. A látványos és gyors technikai fejlődés ellenére Kína még több évtizednyire van az amerikai-orosz technikai színvonaltól.
©
Kínai tartalékosok vízi kiképzése. Kína aktív haderejének létszáma közel kétmillió-háromszázezer fő, amihez jön még nyolcszázezer tartalékos, és a paramilitáris erők szintén milliós létszáma.
©
Kínai katonák hadgyakorlaton. Az USA után a kínaiak költik a legtöbb pénzt hadi célokra.
©
Légiparádéra gyakorolnak a kínai légierő gépei. Elől egy légi utántöltő gép.
©
Katonák egy rakétás fregatt fedélzetén 2012. április 30-án, Hong Kong kínai átvételének tizenötödik évfordulóján.
©
Z-9WZ "Delfin" helikopter bemutatója. A kép 2012. július 24-én készült, egy olyan ritka alkalom keretében, mikor a kínai haderő újságírókat engedett be egy bázisára. Kínában a demonstratív eseményeken kívül titkolózás jellemzi a hadi ügyeket.
©
A Z-9WZ helikoptert francia licensz alapján gyártják, a fegyverzete már kínai fejlesztés.
©
J-10-es "Erős Sárkány" vadászrepülő egy légibemutatón. A hajtómű orosz, a szerkezetben az izraeli Lavi és az amerikai F-16-os megoldásai köszönnek vissza.
©
Kínának saját Humvee terepjárója is van, a Dongfeng autógyártól.
©
Kínai katonák masíroznak, kezükben a saját fejlesztésű 97-es típusú gépkarabéllyal. Kína már szinte teljesen önellátó fegyverekből, melyekkel a világ fegyverpiacán is megjelent.
©
Kínai katonák, kezükben gyakorlaton használt céltábláik. A kínai fegyverek minőségéről megoszlanak a vélemények.
©
Rakétaindítás hadihajóról egy dél-kínai tengeri hadgyakorlaton. Kína szeretné megszerezni a terület feletti fennhatóságot.
©
Kínai tengerésztisztek fotózkodnak egy külföldi hadihajó előtt. Bár a fotók nyilván a családi albumba készülnek, a kínaiak minden alkalmat megragadnak rá, hogy információkat szerezzenek a fejlettebb haditechnikáról.
©
Kína állítja, csak országát akarja megvédeni az amerikai fenyegetéstől.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!