Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

Drezda, Németország: őszi séta a Pillnitz kastély kertjében
©
Taguig, Fülöp-szigetek: pózolnak az idei Miss Earth szépségverseny indulói
©
Szíria: családjával elmenekült kisfiú egy Atma közelében lévő sátortáborban.
©
Budapest: megemlékezők mécsesei a kegyetlenséggel meggyilkolt 11 éves Szita Bence portréja előtt.
©
Fehéroroszország: utcai káposztavásár Novogrudok városában. Az őszi időszakban a helyi hatóságok ilyen ''piacokkal'' próbálják zöldségvásárlásra ösztönözni a lakosokat.
©
Macska alszik egy kalasnyikov mellett Gázában a Hamasz egyik ellenőrzőpontján.
©
Dél-koreai aktivisták léggömbökkel küldött üzenetei az Észak-koreai határ demilitarizált zónájában. Az országban korábban már megtiltotta aktivistáinak, hogy területéről propagandaröplapokat juttassanak el szomszédaikhoz, Észak-Korea pedig előzetes figyelmeztetés nélküli katonai csapást helyezett kilátásba, ha ismét kormányellenes röpcédulák érkeznek területére.
©
Izrael: munka a Tikkun Olam orvosi cannabis farmon Safed városában. Izraelben orvosi használatra engedélyezett a marihuánafogyasztás, a kilencvenes évek elején a rákos és a fájdalommal kapcsolatos megbetegedésekben ugyanis eredményeket értek el.
©
Ciprus: hajó Konnos beach közelében
©
Békéscsaba: Gyarmati Gabriella művészettörténész Munkácsy Mihály: Tóth Matild című olajfestményével a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. A nagyközönség számára eddig ismeretlen képet a múzeum családi hagyatékból vásárolta meg. A vászonra festett, 63x50 cm-es olajportré Munkácsy fiatalkorából, 1867-ből származik, Békés városában készült, az eladó apai ági dédnagyanyját, Tóth Matildot ábrázolja.
©
Munkás a kiürített piliscsabai vasúti alagútban. A Budapest-Esztergom vasútvonal felújításán az egyvágányú pályát 32,7 kilométeren építik át.
©
India: Rajesh Kumar Sharma, a ''Szabad iskola a nyomornegyed gyermekeinek'' alapítója (j2) és társa, Laxmi Chandra (j) órája a metró hídja alatt Új-Delhiben.
©
Buenos Aires: argentinok százezrei özönlötték el az utcákat, hogy tiltakozzanak Cristina Fernández de Kirchner elnök állami beavatkozást erősítő politikája és harcos stílusa ellen.
©
Hong Kong: önkéntesek mellett tizennégy iskola mintegy nyolcszáz diákja és tanára gyűlt össze, hogy közösen hívják fel a figyelmet óceánjaink védelmére.
©
Mexikó: meztelen önkéntesek az amerikai fényképész, Spencer Tunick legújabb alkotásában.
©
Chicago, Illinois: Barack Obama beszédében köszönetet mondott támogatóinak, miután másodszorra is az Egyesült Államok elnökévé választották.
©
Bulgária: a 98 éves korában elhunyt Maxim pátriárka, temetési szertartása a Troyan kolostorban. A bolgár ortodox felekezet feje 41 éven át vezette az egyházat.
©
Zürich, Svájc: a spanyol művész, Samuel Salcedo alkotása a Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Vásáron. A bemutatón nyolcvan galéria vesz részt november 8. és 11. között.
©
Uruguay: tehénmosás a Frigorífico San Jacinto húsfeldolgozó üzem vágóhídján
©
Amszterdam, Hollandia: egy játékmackó hosszát mérik az amszterdami AMC kórházban, melyben november 6. és 9. között mackókórházat rendeztek be a gyermekek számára.
©
Aszúszüret a tokaji lankákon. A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken idén becslések szerint mintegy 300 ezer mázsa szőlőre számítanak a szőlészek és borászok.
©
Manhattani látkép a Sandy hurrikán után
©
Sanghai: a japán Tatsuki Machida ugrása az ISU Grand Prix műkorcsolya turnén
©
Ahol már esik a hó: Edmonton, Kanada
©

Kövessenek minket a Facebookon is!