Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Február 22-e a világ cserkészeinek nem hivatalos ünnepnapja. A cserkészet a világ legnagyobb gyermek- és ifjúsági mozgalma, mely származástól, nemtől, társadalmi és vagyoni helyzettől, valamint vallási meggyőződéstől mindenki számára nyitott. Alapítójuk Lord Robert Baden-Powell of Gilwell ezen a napon született 1857-ben. A cserkészet önkéntes, vallásos, pártpolitikától független ifjúsági mozgalom. A világ több, mint 200 országában 38 millió cserkész dolgozik egy közös célért: segíteni a gyermekeket és fiatalokat, hogy aktív és elkötelezett felnőttekké váljanak. A Magyar Cserkészszövetség 300 csapatában körülbelül 8.000 cserkész tevékenykedik, az ország minden megyéjében. A cserkészet pedagógiai alapjai, a kiscsoportos rendszer és cselekedve tanulás pedig aktuálisabb, mint valaha. Képes összeállításunkban a cserkesz.hu segítségével mutatjuk be e csodálatos közösséget.

A vági tutajtúra résztvevői 1913-ban
©
1929. - a 13. cserkészcsapat I. rajának tagjai Perecesen
©
1928 körül - a nyíregyházi Kossuth Gimnázium cserkészei
©
1933 körül - nemzetközi cserkész világtalálkozó Gödöllőn
©
Cserkészek a hárshegyi cserkészparkban
©
Gödöllői Dzsembori 1933-ban
©
Mindennapok a hárshegyi cserkészparkban
©
Lord Robert Baden-Powell of Gilwell, a cserkészet megalapítója és Teleki Pál az 1933-as gödöllői dzsemborin
©
Kerékpáros járőrök
©
Repülős és ejtőernyős cserkészek
©
Sasok tutaja Sík Sándorral
©
2007. - centenáriumi dzsembori Angliában
©
2010. - dzsembori Magyarországon
©
2009. július - esti tábortűzre készülnek a Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat tagjai
©
2010. július - Vöröstó: átlagos erdei ruhásszekrény
©
2010. - térkép tanulmányozása - a helyes út keresése a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapattal
©
Ünnepi emlékülés az Országház Felsőházi termében a Magyar Cserkészszövetség centenáriumi évének alkalmából. A közel négyszáz cserkész közül többen a határon túlról érkeztek, a cserkészszövetségek vezetői mellett pedig állami és egyházi vezetők is résztvettek.
©
2012. szeptember 28. - a Magyar Cserkészszövetség 100. évfordulója alkalmából kibocsájtott, Tóth Zoltán által tervezett emlékérme a Magyar Nemzeti Bank látogatótermében
©
2010. július - tábortűz
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Búcsú Hemző Károlytól - Nagyítás-fotógaléria

Nyolcvanöt éves korában november 5-én elhunyt Hemző Károly fotográfus, Érdemes és Kiváló művész, Táncsics Mihály- és Balázs Béla-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje. A magyar fotográfia mestereként az elmúlt hat évtized alatt a fotó számos műfajában alkotott maradandó műveket.

Fazekas István Nagyítás

Vadásszon Ön is madárral! - Nagyítás-fotógaléria

A hagyományos magyar vadászati formát mutatták be december elején a Magyar Solymász Egyesület tagja Nagypáli határában: a többezer éves metódus az UNESCO szellemi világöröksége 2010 óta. Magyarországon héjával, szirti sassal, vadászsólyommal űzik ezt az ősi sportágat. A solymászat nem tömegsport, bár a párszáz fős magyarországi táborral szemben Angliában több tízezer tagja van a nemzeti egyesületnek, Kanadától Franciaországon át Skandináviáig százezrek hódolnak ennek az idő- és pénzigényes vadászmesterségnek.

hvg.hu Nagyítás

Újra füstölik a kolbászt Gyulán - Nagyítás-fotógaléria

Kedden újraindult a termelés a gyulai kolbászgyárban. Bár a Gyulai Húskombinát felszámolás alatt áll, a dolgozókat 114 milliós kölcsönből foglalkoztatja tovább a kolbászüzem újraélesztésére létrehozott Gyulahús Kft., amely az előző gyár termelő eszközeit veszi bérbe. A cég az első üzleti évben több tízmilliós üzleti nyereséget vár, a gyulai kolbászok az üzemvezetők szerint hamarosan visszakerülnek az üzletek polcaira. Fotóink a gyár szárazáru-részlegén készültek.

HVG Nagyítás

Úttörővasúttól a Gyermekvasútig – Nagyítás-fotógaléria

Több mint hat évtizede kanyarog a budai hegyekben a Hűvösvölgyi Gyermekvasút. A 40-es évek végén megépített egykori Úttörővasút mára elvesztette ideológiai hátterét, igaz, ma is viseli a szocialista korszak jegyeit. A vonatokat irányító, menetjegyeket kezelő gyerekeket azonban ez ma már egyáltalán nem érdekli, sőt nagyon valószínű, hogy soha nem is érdekelte őket. Nagyítás-fotógalériánk a Gyermekvasút múltját és jelenét mutatja be.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Február 17. a macskák világnapja - Nagyítás-fotógaléria

Visszatérő nagyítás a macskák világnapja alkalmából - diktátorok ölébe kuporodnak, kutyákkal barátkoznak, egerekre vadásznak, ott vannak a választásokon és közben bejárják a glóbuszt. Macskák a világ körül.