Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Holi - más néven a színek fesztiválja - a hindu kultúra egyik legvidámabb ünnepe. A téli szezon utolsó teliholdjának napján az emberek illatos és színes porokkal szórják meg egymást, így köszöntve a tavaszt és biztosítva a bőséges termést az elkövetkezendő esztendőre, a nők pedig botokkal vesznek elégtételt a férfiakon a hindu mitológiában élő sérelmeik miatt. Ezen a napon fiatalok és idősek, gazdagok és szegények, nők és férfiak együtt ünnepelnek, és ha meg nem is szűnnek, de egy rövid időre elhalványulnak a társadalmi különbségek.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Megkezdődött a világ legnépesebb vallási ünnepe - Nagyítás-fotógaléria

Alláhábádban kezdetét vette a világ legnépesebb vallási ünnepe, a Maha Kumbh Mela. A Szangamnál (a három szent folyó, a Gangesz, a Dzsamúna és a Szaraszvati találkozásánál) tizenkét évente megrendezett, ötvenöt napon át tartó eseményre mintegy százmillió résztvevőt várnak, melynek célja, hogy a hinduk a Gangesz vizébe mártózva megszabaduljanak bűneiktől.

Bődey János - Stiller Ákos (szerkesztő) Nagyítás

Ozora: rendőrök és hippik pszichedelikus bulija - Nagyítás-fotógaléria

Idén is több tízezren érkeztek a világ minden szegletéből Európa egyik legérdekesebb Goa bulijára, a Tolna megyei Ozorára. A sárban bulizó hippik és össze-vissza szaladgáló kutyák között új színfoltot jelentett a fesztiválon a rendőrségi jelenlét és a drogkereső kutyák, akiket 10 percenként cserélni kellett a túlterheltség miatt.

hvg.hu Nagyítás

Benkő Imre: ARCOK. 20 év Szigetfotó - Nagyítás-fotógaléria

Húsz év alatt a Sziget az 'egyhetes együttlétből' Közép-Európa legnagyobb kulturális rendezvényévé nőtte ki magát, Benkő Imre viszont húsz éve változatlan kitartással dokumentálja a szigetlétet. Fotóiból 'ARCOK. 20 év szigetfotó' címmel nyílik kiállítás a Mai Manó Galériában és a Sziget Fesztivál Múzeumi Negyedében. - ''Azokat az időtlen arcokat keresem, amik túlmutatnak a feldobott hangulaton és vidámságon, amik az emberi arc csendjén keresztül mutatják meg a Sziget hangulatát.''

Hernádi Levente Nagyítás

Fergeteges buli a VOLT Fesztiválon – Nagyítás-fotógaléria

A VOLT Fesztivállal beindult az idei fesztiválszezon. 1993 óta jócskán kinőtte a Lővér Kempinget a fesztivál: az első VOLT-on még csak öt zenekar és körülbelül 800 főnyi közönség vett részt, míg idén 200-nál is több produkcióval készültek a szervezők, akik csaknem százezer fesztiválozóra számítanak. Fellépett Skrillex, a Faith No More, a Snow Patrol és Katy B, az Iggy & The Stooges, Röyksopp, a Tankcsapda és sokan mások.