Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Visszavonul az idény végén Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője – jelentette be a klub szerdán.

Aki tudja, s tanítja. Ferguson csapata egyik edzésén.
©
"Olyan, mintha az apám lenne" - mondta róla Cristiano Ronaldo. Ronaldo 18 évesen került a Manchester Unitedhez, ahol Ferguson egyengette a karrierjét.
©
Egy edző is lehet sztár. Autogramra várakozó rajongók Sanghajban.
©
A lábai előtt hevertek.
©
Eszmecsere a Manchester United kabalafigurájával.
©
Sir és doktor. Díszdoktorrá avatás a Stirling Egyetemen.
©
A karmester
©
Kispadon
©
2011-ben a Vörös ördögök 19. alkalommal lettek Premier Liga-győztesek.
©
Edző, apa és barát.
©
Még életében szobrot avattak a tiszteletére az Old Trafford Stadionnál.
©
A bírói döntéssel is szembement.
©
Kilencszer választották meg a világ legjobb edzőjének.
©
Az AC Milan elleni meccsen a 2007-es Bajnokok Ligájában.
©
Az edzőnek a sajtóval is szembe kell néznie.
©
Iránymutatás. Ferguson a játékosait sem kímélte.
©
Sorfal negyedszázad tiszteletére.
©
Dirigálás balra és jobbra: Ferguson és Jose Mourinho, a Real Madrid edzője.
©
Tíz centivel a föld felett. Ferguson győzelmi öröme 2009-ben, amikor a Manchester United legyőzte a Manchester Cityt a Premier Ligában.
©
Szurkolók köszönik meg "Fergie" 25 éves munkáját 2011-ben.
©
Bajnokok Ligája győzelem 1999-ben. A Manchester United 2-1-re győzte le a Bayern Münchent a döntőben.
©
Lejárt az idő. Ferguson bejelentette visszavonulását. ''Fontos volt a számomra, hogy akkor hagyjam el a szervezetet, amikor a lehető legerősebb, és azt hiszem, ez így is lett.''
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Éljen május elseje! - Nagyítás-fotógaléria

Munkások tömött és fegyelmezett sorokban, a dolgozók lazábban. Állami vezetők a tribünön és politikusok ingujjra vetkőzve, az olcsó népszerűsködés legszebb pillanataiban. Éljen a párt és vesszen a párt! Vagy nagyon éljen a párt és vesszen minden párt. Virsli, meg sör, meg lufi, meg körhinta, meg minden, ami egyeseknek maga a munka ünnepe, másoknak viszont nem más, mint elkerülendő tömeg. Képgalériánk felvillantja, hogy ünnepeltek a magyarok különböző korokban, igencsak különböző május elsejéket.

NIZS, Fülöp Máté (szerkesztők) Nagyítás

Margaret Thatcher életútja képekben - Nagyítás-fotógaléria

Margatet Thatcher 1979-től 1990-ig volt Nagy-Britannia miniszterelnöke. Az első nő volt, aki betöltötte ezt a posztot. 1984-ben Magyarországra is ellátogatott. Thatcher más belpolitikai rekordokat is beállított: ő volt az első, aki a Konzervatív Párt élén egymás után három parlamenti választást nyert - 1979-ben, 1983-ban és 1987-ben -, és a 20. század brit miniszterelnökei közül ő állt a leghosszabb ideig - 11 évig - folyamatosan a kormányfői poszton. Thatcher a kormány 1979-es megalakulása után az infláció és a költségvetési hiány csökkentésére irányuló gazdaságpolitikát indított, ami az addiginál magasabb alapkamattal, magasabb adókkal és kiadáscsökkentésekkel járt. Az egykori brit miniszterelnök 87 éves volt.

Kiss Ádám, Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Clinton&Clinton - egy világot vezető család fotóalbuma - Nagyítás-fotógaléria

Leköszön külügyminiszterségéről Hillary Clinton, de pletykálják, hogy elnökjelöltként térhet vissza. Ha ez megtörténik, Amerika első női elnöke lehet, ráadásul Bill Clintonnal az első házaspár, melynek mindkét tagja volt elnök. Közös politikai pályafutásuk így is ritkaságszámba megy. Nagyítás galériánk a Clinton-családról.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Olvasni muszáj – a könyv világnapja – Nagyítás-fotógaléria

Ma van a könyv világnapja, bár nyilván kérdés, szüksége van-e egyáltalán a könyvnek egy kinevezett ünnepnapra. Az UNESCO április 23-án, Shakespeare és Cervantes halálának napján a könyvek tiszteletének fontossága mellett az olvasás élményére hívja fel a figyelmet. A könyv a legnagyobb csoda, a hatalomhoz és a boldogsághoz vezető egyetlen út, elmélkedett Gorkij, és ehhez talán még azt lehet hozzátenni: ha valaki az olvasás szerelmese lesz, biztos lehet abban, soha nem csalják meg. Montesquieu-nek is igaza van: a könyv bűvös talizmán, Victor Hugo szerint a könyv hideg, de biztos barát. Az ünnep a számvetésre is jó. Melyik a kedvenc könyvem, mit olvastam utoljára, melyik lesz a következő. Jó hír, hogy a vasárnap este zárult jubileumi, XX. Nemzetközi Könyvfesztiválon rekordszámú közönség volt, nem olyan jó, hogy a világon több mint 1 milliárd ember még soha nem részesült az olvasás élményében. Mark Twain úgy látta, egy olyan ember, aki nem olvas könyveket, semmivel nem különb annál, mint aki nem tudja elolvasni őket. Összeállításunk azt bizonyítja, a világ szereti a könyveket, mert olvasni nemcsak hasznos, hanem örömforrás is.