Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Keddre virradóra is könnygázt és vízágyúkat vetett be a rendőrség Törökországban, hogy feloszlasson több tüntető csoportot. A múlt héten egy park védelmébe szervezett tüntetéssel kezdődött, majd a kormány és a szekuláris állam felszámolását célzó intézkedésekkel szembeni tiltakozásokba átcsapó zavargásoknak immár két halálos áldozata is van. Isztambulban még vasárnap egy fiatalembert autó ütött el egy tüntetés helyszínén, a déli Hatay tartományban pedig fejlövést kapott egy 22 éves fiatalember. Az orvosszövetség jelzése szerint a tüntetések kezdete óta a sérültek száma meghaladja a kétezret.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Vali és Albi az erdőből lakásba költözött - Nagyítás-fotógaléria

Vali és élettársa Albi egyike a Terebes utcai erdőben lakó mintegy 50 hajléktalan embernek, 15 éve élnek az erdőben található kunyhójukban. Az Erdőből lakásba program keretében több társadalmi szervezet, köztük a Város Mindenkié csoport, a Szociális Építőtábor önkéntesei és a X. kerületi önkormányzat segítségével jutottak bérlakáshoz, ahol újrakezdhetik életüket. Kallos Bea képriportja.

hvg.hu Nagyítás

Teljesített fogadalom – Nagyítás-fotógaléria a csíksomlyói zarándoklatról

Négynapos útra indult csütörtökön a Nyugati pályaudvarról a Boldogasszony zarándokvonat a pünkösdi csíksomlyói búcsúra. A vonat indulása előtt a zarándokokra áldást mondott Beer Miklós váci megyéspüspök. Szombaton a pünkösdi csíksomlyói búcsún vettek részt a zarándokok, miután Csíkszeredán a kegytemplomnál felkeresték a ferencesek által évszázadok óta őrzött, a katolikus hit által csodatevőnek tekintett Boldogasszony-szobrot. Csíksomlyón, az ősi Mária-kegyhelyen 1567 óta gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, hogy teljesítsék őseik fogadalmát: szentmisével köszönik meg Szűz Máriának, hogy hitük szerint megsegítette őket a protestáns János Zsigmond erdélyi fejedelem ellen vívott csatában, amelynek kimenetelétől függött, hogy megőrizhetik-e katolikus vallásukat.

hvg.hu Nagyítás

Az utolsó melegellenes tüntetés Párizsban? – Nagyítás-fotógaléria

„MADE IN MAMA+PAPA” – ilyen feliratú „címkékkel” jelentek meg többen vasárnap Párizsban a melegházasság engedélyezése elleni óriástüntetésen. A rendőrök szerint a tiltakozók mintegy 150 ezren lehettek, a szervezők azonban egymilliónál is több emberről beszélnek. Az azonos neműek házasságát múlt hónapban engedélyezte végérvényesen a francia törvényhozás, és napokon belül megtartják az első ceremóniát is. Így mindenki arra számít, hogy a vasárnapi volt az utolsó ilyen méretű tiltakozás. A tüntetők között úgynevezett ultrák is elvegyültek, akik éjszaka összecsaptak a rendezvényt felügyelő mintegy 4500 rendőrrel.

hvg.hu Nagyítás

Intim magány a budapesti zöldben - Nagyítás-fotógaléria

Kevés lehetőségünk van, ha Budapesten zöldhöz szeretnénk jutni, főleg, ha némi intimitást is igénylünk hozzá. A Margitsziget-Kopaszi-gát-Normafa alkotta háromszög az első tavaszi napon bedugul, és ez így is marad őszig. Ha nem akarjuk, hogy a pléden napoztatott végtagjainkon kutyák és babakocsikerekek gördüljenek keresztül, még mindig van megoldás.