Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pénteken ünnepli 70. születésnapját Mick Jagger, a legendás brit rockzenekar, a Rolling Stones frontembere. Jagger 1943-ban látta meg a napvilágot Dartfordban Michael Philipp Jagger néven. Az eleinte jó tanuló, templomi kórusban éneklő mintagyerek hamar a rockvilág fenegyerekévé vált. Későbbi zenész- és szerzőtársával, Keith Richárddal már öt éves korában megismerkedett, azonban mivel évekre szem elöl tévesztették egymást, csak 1962-ben alapították meg a Rolling Stonest. Első fellépésük 1962. július 12-én volt, ám jellegzetes zenei hangzásuk mellett Jagger "botrányos" színpadi viselkedésének is köszönhetően már a hatvanas évek közepére a jólfésült Beatles versenytársaivá váltak. Bár a szkeptikusok már többször a zenekar kifulladását jósolták, Mick Jagger és a Rolling Stones az idei Glastonbury fesztiválon is bebizonyította, hogy nemcsak a rocktörténelem-könyvekben, de a színpadon is ott van még a helyük.

©
A Rolling Stones 1965-ben: Charlie Watts, Brian Jones, Keith Richards, Mick Jagger és Bill Wyman.
©
Próba 1968-ban. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts és Bill Wyman.
©
1970. A Ned Kelly címszerepében.
©
1970. Amerikai turnén. A banda ingyenes koncertet tartott az altamonti autópálya mentén. A koncert káoszba és katasztrófába fulladt, nagyrészt a rendért felelős Hells Angels szervezet tagjainak tevékenysége miatt. Meredith Hunter, egy színesbőrű fiatalember a Hells Angels-tagok szerint pisztolyt emelt Mick Jaggerre, mire azok leszúrták. Ennek a turnénak és az altamonti koncertnek az emlékét őrzi Albert és David Maysles filmje, a Gimme Shelter, a katasztrófát állítva annak középpontjába.
©
Jagger és Lennon - Legendák találkozása.
©
Jagger a Performance forgatásán 1970-ben.
©
Nem volt hosszú életű. Jagger 1971-ben házasodott össze Bianca De Maciassal Saint-Tropez-ben, majd 1978-ban beadták a válókeresetet. Bianca később úgy nyilatkozott, hogy a házasságuk már az esküvő napján véget ért.
©
1976. Koncert Párizsban.
©
1978. Atlanta
©
Felejthetetlen szerzőpáros: Mick Jagger is Keith Richard, avagy a Glimmer Twins.
©
1985. Duó Tina Turnerrel Philadelphiában
©
Mick Jagger és Keith Richard. Se veled, se nélküled.
©
A Rolling Stones és a Rock And Roll Circus. Cigiszünet.
©
Németország, Hannover. A 2003-as világkörüli turné egyik állomása.
©
2008. A Berlinalén az Oscar-díjas Martin Scorsese Rolling Stonesról szóló "Shine a light" című koncertfilmjét választották nyitófilmnek.
©
2007. Koncert Norvégiában. Betölti a színpadot.
©
2007. Koncert Frankfurtban. Legendás mozgás.
©
Kiállítás Londonban a Rolling Stones 50. születésnapja alkalmából.
©
©