Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy 93 éves nőt próbáltak meg ma kilakoltatni újbudai lakásából, mivel nem tudta fizetni – az időközben elhunyt – fia által felvett hitelt. A helyszínen 20-30 otthonvédő is megjelent, akik a Koppány csoport és a Nem adom a házamat mozgalom felhívására érkeztek. Az idős nő sehova sem tudott volna menni, mivel unokái is albérletben laknak. Egyelőre bérlőként maradhat a lakásban.

A 93 éves hölgy ötven éve lakik Lecke utcai otthonában.
©
A helyszínen a rendőrök mellett otthonvédők is voltak
©
©
©
©
A lakás bejárati ajtajára valamiféle áramfejlesztőt, vagy arra emlékeztető szerkezetet szereltek, valószínűleg azért, hogy megakadályozzák a bejutást.
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

És akkor beszakadt a Föld - Nagyítás-fotógaléria

Lehet titkos barlang vagy elfeledett bánya. Talán hosszú ideje szivárgó vezeték, esetleg egy nagyobb esőzés miatt van. A következmény szempontjából lényegében mindegy: ha hirtelen megnyílik a a föld, a kráter válogatás nélkül nyel el mindent és mindenkit.

hvg.hu Nagyítás

Puhaszájú vadászkutyák bevetésen - Nagyítás-fotógaléria

A Working Test versenyen a retriever kutyák vadmegtalálási képességét vizsgálják, imitált vadászati szituációban. A versenyen többek között figyelik a kutyák stabilitását, munkakedvét, vízszeretetét, kitartását, együttműködését a handlerrel (a kutya irányítója), vagy a puhaszájúságát, amelynek köszönhetően nem tesz kárt az elejtett zsákmányban. A puskalövést általában jelzőpisztollyal imitálják, az elejtett vadat pedig egy 500 grammos vászonzsák, az úgynevezett dummy helyettesíti. Magyarországon a versenyt négy nehézségi osztályban – kölyök/belépő, kezdő, középhaladó, nyílt – rendezik, így a „versenyzők mindegyikének, fejlettségi szinttől függetlenül élményt jelent".