Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem nyugszik a mély. Múlt héten új sziget született Japán partjainál, Indonéziában pedig a Sinabung vulkán eregeti füstjét hetek óta. Amennyire veszélyes, épp annyira gyönyörű is lehet, amikor egy szunnyadó tűzhányó felébred álmából. Néhány látványos fotó az elmúlt évekből.

2013. november 21. Új sziget születése - Az új sziget a lakatlan kis vulkáni sziget, Nisinosima partjai előtt 500 méterrel délkeletre emelkedett ki a tengerből. A parti őrség és szakértők szerint a sziget tenger alatti vulkáni tevékenység eredényeképpem született a Tokiótól messze délre és Okinavától keletre húzódó Vulkán-szigetcsoport új tagjaként.
©
Catania, Olaszország - Az Etna kitörése 2011 júliusában.
©
Szumátra
©
Izland, Krafla láva
©
A hosszú expozíciós idővel készült felvételen a Föld forgása miatt vonalakat rajzolnak a csillagok az indonéziai Sinabung tűzhányó felett.
©
Osorno, Chile - a Puyehue vulkán
©
Panotla, Mexikó - a Popocatépetl vulkán
©
Karo, Indonézia - helyi lakosok motoroznak a vulkáni hamuval borított úton
©
Mexikóváros, Mexikó - Popocatepetl vulkán
©
Kagoshima, Japán - az 1.117 méter magas Sakurajima vulkán kitörése
©
A NASA felvétele egy kitörő vulkánról Jemen partjainál
©
Oroszország, Gorely vulkán
©
Oroszország, Kamcsatka - Cone Zvezda
©
Amecameca, Mexikó - Popocatepetl
©
Pelileo, Ecuador - a Tungurahua vulkán
©
Palu, Indonézia: a füstölgő Mount Rokatenda vulkán 2013. augusztus 12-én
©
Runtun, Ecuador - Tungurahua vulkán
©
Catania, Olaszország - Etna
©
Tarnate, Indonézia - a Gamalama vulkán füstje és a naplemente fényei
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Az év legszebb természetfotói - Nagyítás-fotógaléria

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg idén Az Év Természetfotósa pályázatot. Szinte nem volt olyan kategória, ahol ne kapott volna díjat Máté Bence, aki a nagydíjat is elnyerte. Összefoglalónk a legkiemelkedőbb magyar természetfotósok képeiből.

hvg.hu Nagyítás

Fiatalok korlátok nélkül – Nagyítás-fotógaléria

Idén történetmeséléssel folytatódik a [email protected], ezúttal láthatatlan történeteket teszünk láthatóvá. Kiderül, hogyan változtatta meg egy-egy fiatal a saját történetét körülményei, adottságai, a felmerülő korlátok és határok ellenére, és az milyen hatással volt a körülöttük lévők életére. Mindegyik olyan inspiráló gondolatot hordoz, amelyet érdemes magunkévá tenni, felfedezni, továbbadni.

hvg.hu Nagyítás

Ünnepelje velünk a férfiakat! – Nagyítás-fotógaléria

A nemzetközi férfinapot először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, az ENSZ támogatásával. Az esemény ezt követően nagy elismertséget kapott a férfiaktól világszerte, például az Amerikai Egyesült Államokból, Európából, Afrikából, Ázsiából és a Karibi térségből. Magyarországon 2009-től szerveznek a nemzetközi férfinaphoz köthető rendezvényeket. A nemzetközi férfinap célja, hogy a fiúk és férfiak egészségére hívja fel a figyelmet és hangsúlyozza a nemek közötti egyenlőséget. Ez egy olyan alkalom is, mely elítél minden a férfiak ellen szóló diszkriminációt, és hangsúlyozza az elért eredményeiket, a férfiak hozzájárulását a közösség, a család, a házasság és a gyerekekkel való törődésben, valamint elismeri a közösségben betöltött nélkülözhetetlen szerepüket.

hvg.hu Nagyítás

Fiatalok találkozása André Kertésszel - Nagyítás-fotógaléria

''Young Kertesz & Young Hungarians'' - tizenöt kortárs fényképész munkája mellett André Kertész képeiből nyílt kiállítás az athéni Long Room galériában, melyet a szigetbecsi André Kertész Fotómúzeum és Emlékház tulajdonában álló anyag egy részéből, illetve a RANDOM, azaz a kortárs fotóművészeket összefogó szervezet tagjainak képeiből válogattak. A ''szubjektív történelem'' témában kiállított fotográfiák André Kertész mellett Bíró Eszter, Floszmann Attila, Fiala de Gábor, Galyasi Géza Attila, Hermann Gábor, Hirling Bálint, Kaulics Viola, Kolozsi Bea, Mucsy Szilvia, Rapi Mariann, Sprenc Balázs, Sárközi Péter, Szami, Vedres Ági és Zselinsky Miroslav jóvoltából láthatók. Képes összeállításunkban a bemutatott képekből válogattunk.