Tetszett a cikk?

Ferenc pápa hétfő délután meglátogatta XVI. Benedeket a nyugalmazott pápa vatikáni rezidenciáján, és személyesen adta át neki karácsonyi üdvözletét.

Előzetes hivatalos bejelentés nélkül Ferenc pápa a vatikáni Szent Márta Házból átsétált a nem messze levő Mater Ecclesiae kolostorig, mely május elseje óta nyugalmazott pápa otthonaként szolgál. 

XVI. Benedek rezidenciája bejáratában várta Ferenc pápát. Először a rezidencia kápolnájában imádkoztak közösen. Ezt követően négyszemközt beszélgettek. A látogatás negyvenöt percig tartott. A pápa üdvözölte XVI. Benedek munkatársait is - mondta el Federico Lombardi szentszéki szóvivő. A karácsony előtti találkozót a vatikáni televíziós központ rögzítette. 

A februárban lemondott XVI. Benedek és a márciusban megválasztott Ferenc pápa többször találkozott már egymással és gyakran beszélnek telefonon is. Legutoljára Ferenc pápa december 17-én telefonált a nyugalmazott pápának, valószínűleg ekkor beszélték meg, hogy karácsony előtt személyesen is találkoznak egymással.