Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kijevben vasárnap nagygyűlést tartottak, amelyen médiabecslések szerint legalább százezren, más források szerint mintegy félmillióan vettek részt. A tüntetés békés volt, utána viszont radikális tüntetők egy néhány ezres csoportja összecsapott a kormánynegyedet lezárva tartó rohamrendőrökkel a Dinamo-stadionnál. A feldühödött tüntetők a rendfenntartó erők több autóbuszát és teherautóját felgyújtották. A tüntetők és a rendőrök összecsapásában majdnem száz ember sebesült meg: hetven rendőr és huszonnégy tüntető. A belügyminisztérium közlése szerint négy embert őrizetbe vettek. Hétfő reggel is folytatódtak az összecsapások az ukrán tüntetők és a rohamrendőrök között Kijev központjában. A sebesültek száma reggelre meghaladta a százat. A radikális tüntetők a Dinamo stadionjánál kedd éjszaka füstgránátokkal, fáklyákkal, gyújtópalackokkal és kövekkel kezdték el dobálni a rendőröket, akik hanggránátokkal és könnygázzal válaszoltak. A magasból lezuhant és meghalt egy tüntető, két másikat pedig sajtóértesülések szerint lelőttek. Azarov az este további erőszakkal fenyegetett a tévében.

A verekedést a politikusok kezdték múlt héten a kijevi parlamentben.
©
EU-párti aktivista - bilincsbe verve érzik magukat. Hétfő reggel is folytatódtak az összecsapások az ukrán tüntetők és a rohamrendőrök között Kijev központjában.
©
Kormányellenes tüntetők és a rohamrendőrök csapnak össze. A parlament épületéhez tartó tüntetők különféle tárgyakat, pirotechnikai eszközöket dobáltak a rendőri kordon felé és hatósági buszok ablakait verték botokkal.
©
Dühösek
©
Csatát vívnak - ki mivel tud.
©
Sebesültet látnak el a mentősök.
©
©
©
Vitalij Klicsko volt ukrán nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok, a Csapás (Udar) nevű párt vezetője is beszállt a harcba.
©
Klicskót tekinti az ellenzéki ellenállás vezérének a kijevi tüntetők Avtomajdan elnevezésű civil szerveződése - jelentette be hétfőn a csoport egyik vezetője.
©
©
A tüntetők is eltanulták a technikát.
©
Készül a koktél.
©
A tüntetők által felgyújtott rendőrségi busz.
©
Füst és törmelék - ez jelenleg Kijev.
©
©
©
©
A barikád már megszokott látvány. A tüntetők a Dinamo-stadion közelében fekvő Petrovszkaja sugárúton barikádot építettek, időnként a felszedett járdakövekkel dobálják a rendőröket, akik válaszul fénygránátokat vetnek be
©
©
©
©
©
A tüntetők gumikat égetnek
©
Dulakodás a rendőrökkel
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Észak-koreai Krónika: Kim Dzsong Un valahány éves – Nagyítás-fotógaléria

Kim Dzsong Un 30 éves. Vagy 31. A Wikipédia utóbbit állítja, de több másik forrás szerint most van a kerek évforduló. Mindegy is, Dennis Rodman szerdán dallal köszöntötte fel, képszerkesztőink pedig összerakták, miként számolna be a helyi Krónika e feltétlenül jó hírről. Buli van. Megmutatjuk.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

A hét képei - Nagyítás-fotógaléria

Ikerbálnák a parton, Rodman Koreában, tavasz a télben, áradás Nagy-Britannia partjainál a viharos szél kísérte esőzések miatt, utolsó útjára indult a ''Fekete Párduc'', különleges terepjáró a Tisza-tónál - képes összefoglalónk 2014. második hetéből. Ezen a héten jelent meg Angela Merkel először a nyilvánosság előtt a "Napkeleti bölcsek" jótékonysági rendezvényen svájci síbalesete óta.

hvg.hu Nagyítás

Szibériai időjárás Amerikában – Nagyítás-fotógaléria

Az elmúlt két évtized leghidegebb ''sarkköri légörvénye'' uralkodott el hétfőn az Egyesült Államok keleti felében, kiterjedt területeken negatív rekord-közelségű, dermesztő fagyot okozva: a Nagy Tavak környékén hétfőn a lehűlés megközelítette a mínusz 25-30 fokot, a térség lakosságát figyelmeztették a rendkívüli veszélyre. Az északkeleti partvidéken jelenleg felmelegedés tapasztalható, ám az előrejelzések szerint a hőmérséklet egyetlen nap leforgása alatt akár 33 fokot is eshet. New Yorkban, ahol jelenleg mintegy 10 fok van, kedden mínusz 22 fokos fagy is lehetséges. Hétfő reggelre egyedül a chicagói repülőtéren több mint kétezer repülőjáratot töröltek helyi idő szerint vasárnap az Egyesült Államok északkeleti részét továbbra is a markában tartó rendkívüli hideghullám miatt, több városban zárva maradtak az iskolák. A csúszós utak és a rossz látási viszonyok következtében az elmúlt napokban Michigan, Kentucky, Indiana és Illinois államban tragikus közlekedési balesetek történtek. Az ország sok részén már évtizedek óta nem volt ilyen hideg, az időjárás-jelentések szerint hétfőn és a következő napokban pedig még tovább eshet a hőmérséklet. Képes összeállításunk az elmúlt hétről.