Tetszett a cikk?

Világszerte 27 országából vettek részt sportolók és hobbifutók az észak-koreai maratonon, ami a kirakatfőváros széles utcáin keresztül a Kim Ir Szen stadion célvonaláig vezetett. Biztos, ami biztos, a nemzeti színek viselését mindenkinek megtiltották, nehogy provokálják a kedves vezető népét. David Guttenfelder képriportja.

Lezárt utcák és a kedves vezető vigyázó tekintete mellett indultak el a maratonfutók
©
Az országalapító Kim Ir Szen április 15-i születésnapja alkalmából több külföldit is beengedtek az amúgy szinte hermetikusan elzárt diktatúrába
©
A phenjani maraton fiatal résztvevői
©
Külföldiek nem könnyen léphetnek be Észak-Koreába, akkor is főleg a kirakatváros széles utcáit mutogatja a diktatúra szívesen
©
Idén nem csak profi sportolók vehettek részt a futáson, hogy többen jöjjenek az eseményre. Jellemző a diktatúrára, hogy a nemzeti színek viselését mindenkinek egységesen megtiltották
©
Kitörő öröm a Kim Ir Szen Stadion célvonalánál
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Állatvédők lettek a zuluk - Nagyítás-fotógaléria

Nem viselnek többé valódi állatbőrt a zulu népcsoporthoz tartozó shembe közösség tagjai. A shembék ünnepi öltözete eddig az orvvadászok által kilőtt leopárdok méregdrágán árult bőréből készült, az állatok levadászása azonban azzal a veszéllyel fenyegetett, hogy a faj teljes pusztulásához vezet a területen. Egy dél-afrikai állatvédő, John Smith rábeszélte a törzset a váltásra, amivel a közösség tagjai is jól jártak: míg egy leopárd bőre 300 euróba kerül, addig a szintetikus változat csupán 17 eurónak megfelelő összeget kóstál.

hvg.hu Nagyítás

A fényírók városa: Budapest - Nagyítás-fotógaléria

A Fényírók városa címmel nyílik pénteken kiállítás az idén 20. születésnapját ünneplő Szellemkép Szabadiskola eddigi fotógráfus diákjainak alkotásaiból. A több ezer képből kiválogatott 85 felvételen Budapest elmúlt két évtizedének mindennapjait követhetjük nyomon.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Észak-koreai Krónika: Kim Dzsong Un valahány éves – Nagyítás-fotógaléria

Kim Dzsong Un 30 éves. Vagy 31. A Wikipédia utóbbit állítja, de több másik forrás szerint most van a kerek évforduló. Mindegy is, Dennis Rodman szerdán dallal köszöntötte fel, képszerkesztőink pedig összerakták, miként számolna be a helyi Krónika e feltétlenül jó hírről. Buli van. Megmutatjuk.

hvg.hu Nagyítás

Akik napi 1500 forintért lapátolják a szenet - Nagyítás-fotógaléria

Átlagosan napi nyolc órán át pakolják a szénszállító autókat a Kabulban dolgozó napszámosok, és ezért napi 7 dollárnak, körülbelül 1500 forintnak megfelelő összeget kapnak. A legtöbb munkás Afganisztán északi tartományaiból érkezett, hogy családjukat hátrahagyva próbáljanak szerencsét a fővárosban. Körülbelül 18-20 fő él egy szobában, a napi élelmiszeradagjuk teából és kenyérből áll - így próbálnak minél többet félretenni az egyébként is szerény keresetükből.