Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2001. szeptember 11-én az al-Kaida terrorszervezet öngyilkos merényletsorozatot indított az Egyesült Államok ellen. A New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba két repülőgép csapódott be, a harmadik repülőgép a Pentagon épületét vette célba, a negyedik eltérített gép a Fehér Házat, ám azt az utasok visszafoglalták, és idő előtt lezuhant. A repülőjáratok egyetlen utasa sem élte túl a támadásokat. A terrorakció folyamán a géprablókkal együtt összesen 2995 ember vesztette életét. 13 éve támadta meg az al-Kaida Amerikát.

A második repülőgép becsapódásának pillanata
©
Az északi torony 10:28-kor dőlt össze
©
A WTC összeomlása után keletkezett por miatt később többen meghaltak tüdőbetegségben
©
A tűz elől sokan ugrottak ki az ablakokon
©
Tűzoltó munkában a romok felett
©
Kilátás az egyik szomszédos ablakból. A környező épületek mindegyike jelentősen rongálódott.
©
A támadások után több rendőr és mentőszolgálat is New Yorkba sietett, hogy túlélőket keressen az ikertornyok romjai között. Szeptember 11-e után véradományok érkeztek az Egyesült Államok egész területéről.
©
©
Az ikertornyok romjai
©
A Pentagon épületének sérült szárnya, melybe a támadásokban részt vevő harmadik gép (American Airlines 77-es járata) csapódott
©
Pihenő tűzoltók a mentési munkálatok közben
©
Lelkes mentőcsapat egy teherautó platóján
©
©
Látkép a támadások után négy nappal
©
''Tribute in Light'' – megemlékezés a támadások tizedik évfordulóján 2011. szeptember 11-én
©
George W. Bush, felesége Laura Bush, Michael Bloomberg New York polgármestere, George Pataki New York-i kormányzó, és a korábbi polgármester, Rudolph Giuliani a 2006-os megemlékezésen
©
Megemlékezés a mentésben eltűntekről
©
Az áldozatok hozzátartozóinak megemlékezése a tornyok helyén található emlékműnél 2011-ben
©
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Budapesten az év fotográfiai kiállításai - Nagyítás-fotógaléria

A fotótörténet két szenzációs anyaga érkezik május végén a Nagymező utcába, Budapest fotóutcájába. A világ leghíresebb fotóügynöksége, a Magnum Photos legelső csoportos kiállítása, az Elsők a 120 éves Mai Manó Házban, míg nagyszabású, új vándortárlata, a Kontaktok a Capa Központban lesz látható 2014. május 27. és augusztus 24. között.

hvg.hu Nagyítás

Ragadd meg a napot! – Robin Williamsre emlékezünk – Nagyítás-fotógaléria

Elhunyt Robin Willliams amerikai színész, komikus. Williams 63 éves volt, családja tájékoztatása szerint az utóbbi időben mély depresszióval küzdött. Filmjei hazánkban is közkedveltek voltak, legismertebb szerepeit többek között a Jó reggelt, Vietnam, a Holt költők társasága, a Jumanji és a Mrs. Doubtfire című filmekben játszotta. A Good Will Huntingért megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Iliás Katalin Nagyítás

A műhely, ahol nem maradna egyedül éjszaka - Nagyítás-fotógaléria

Babák művészi helyreállítását ígéri a Squatriti Babakórház cégére az apró, mindössze 15 négyzetméteres műhely bejárata felett Rómában. Az eredetileg nápolyi Squatriti családban nemzedékről nemzedékre hagyományozódik az antik, kézműves termékek restaurálásának, helyreállításának művészete. Aki az üzletbe belép, betekinthet az egyik legszebb szakma, és a hátborzongató tekintetű babák világába.