Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Falus Ferenc visszalépett, Navracsics Tibort az EP-ben faggatták, aggasztóan terjed az Ebola, esernyős forradalom zajlik Hongkongban, George Clooney pedig elkelt. És mivel szombaton ünnepeljük az állatok világnapját, ezért kicsit jobban szemügyre vesszük, hogy mi újság az állatvilágban. A hét eseményei képekben.

Budapest - Hétfőn hivatalosan is visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől Falus Ferenc és Magyar György, mindketten Bokros Lajos javára. Döntésüket mindketten azzal indokolták, hogy szélesebb koalícióra van szükség, és csak egy maradhat Tarlós Istvánnal szemben. A bejelentést követően megjelent a Medián mérése, amely szerint Falus Ferenc magasan verte volna Bokros Lajost a főpolgármester-választáson.
©
Öskü - Orbán Viktor és Hende Csaba honvédelmi miniszter a Közös fellépés 2014 hadgyakorlaton a Kőröshegyi lőtéren.
©
Brüsszel, Belgium - Navracsics Tibor meghallgatása az Európai Parlament illetékes bizottsága előtt. Az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottsága szerda este hallgatta meg Navracsics Tibort, akit Jean-Claude Juncker oktatási és ifjúsági ügyekkel foglalkozó biztosnak jelölt. Csaknem három órán át faggatták, sokszor a magyar belpolitikát érintő kérdéseket tettek fel, de ezek elől rendre kitért. Többször hangsúlyozta, hogy ha megválasztják, akkor a Bizottságot képviseli majd, és nem nemzeti vagy pártérdekek szerint tevékenykedik.
©
München, Németország - mézeskalácsárus az idei Oktoberfest egyik esős napján. Az Oktoberfestet 1819-ben nyilvánították évente tartandó népünnepélynek, idővel azonban a kezdetét előrehozták a kevésbé hűvös szeptemberre. A sör müncheni ünnepe háborúk és járványok miatt eddig 24-szer maradt el, az idei így a 181. fesztivál.
©
Hongkong, Kína - Esernyős forradalom Kínában. Hongkongban több ezer diák követeli napok óta, hogy a 2017. évi kormányzóválasztáson szabadon állíthassanak jelöltet a hongkongiak.
©
Mayorovo, Ukrajna - kutya "támad meg" egy ukrán katonát egy Donyeck közeli ellenőrzőpontnál. Az oroszbarát szakadár erők a szeptember 5-én életbe lépett tűzszünet ellenére folyamatosan lövik és ostromolják a donyecki nemzetközi légi kikötőt. A terrorellenes erők parancsnokságával szemben azt állítják, hogy már megszerezték a repülőteret. Kijevi feltételezések szerint az Ukrajnába a múlt hónap végén behatolt orosz csapatok segítségével a szakadárok Novoazovszk városának elfoglalása után Mariupolt is megpróbálják bevenni, Moszkvának ugyanis érdeke, hogy szárazföldi összeköttetést alakítson ki az elcsatolt Krím félsziget és Oroszország között.
©
Monrovia, Libéria - Egészségügyi dolgozók fogadnak egy nőt, aki élelmiszert próbál bejuttatni a kórházban tartózkodó, Ebola vírussal kezelt rokonának. Libéria összes tartományát elérte az Ebola-járvány - jelentette be csütörtökön Ellen Johnson Sirleaf libériai elnök, és arra kérte az ENSZ által az Ebola elleni harcra szeptemberben létrehozott missziójának vezetőjét, hogy támogassa a betegség terjedésének megfékezését a távoli vidékeken. Az elnök egy szerdai interjúban arról számolt be, hogy még a legsúlyosabban fertőzött Monroviában is a stabilizálódni kezdett a helyzet, kevesebben jelentkeznek az egészségügyi intézményekben. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbbi jelentése szerint azonban 7178 megbetegedést és 3338 halálesetet regisztráltak, ennek több mint a felét Libériában. A WHO szerint ez utóbbi országban alábecsülték az új megbetegedések számát. A libériai kormány sajnálkozását fejezte ki, hogy a Monrovia közelében lévő Roberts nemzetközi repülőtéren életbe léptetett drákói rendszabályok ellenére egyik állampolgára behurcolta a vírust az Egyesült Államokba.
©
Suruc, Törökország - szíriai kurd menekültek próbálnak megbújni egy ponyva alatt az esőben, miután Szíriából Törökországba érkeztek Suruc közelében. A határ túloldalán az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista szervezet fegyveresei Kobani kurd várost ostromolják. A török miniszterelnök, Ahmet Davutoglu szerint országa mindenáron megakadályozza, hogy az Iszlám Állam kezére kerüljön a török határ közelében fekvő, jobbára kurdok lakta szíriai Kobani város.
©
Gary, Egyesült Államok - Barack Obama amerikai elnök testőrei társaságában. Kedden lemondott az amerikai elnök biztonságáért felelős Secret Service igazgatója, miután kiderült, hogy a testőrök többször is súlyos mulasztásokat követtek el. Az igazgató távozásában a jelek szerint kulcsszerepe volt The Washington Post leleplezés-sorozatának, amely szerint a szolgálat 2011 novemberében négy napon át nem fedezte fel, hogy hét lövést adtak le a Fehér Házra, idén szeptember 16-án Atlantában hagyta, hogy egy többszörösen rovott múltú, fegyveres biztonsági őr szálljon az elnökkel a liftbe, szeptember 19-én pedig nem akadályozta meg, hogy egy férfi, akinél zsebkés volt, egészen az elnöki hivatal Keleti terméig hatoljon be.
©
Phuket, Thaiföld - Szokásos éves önkínzás Thaiföldön a Vegetáriánus Fesztiválon.
©
Mekka, Szaúd-Arábia - Galambokat etető zarándok a Nagy Mecset közepén álló Kába-szentélynél.
©
Jeruzsálem, Izrael - Ultraortodox zsidó férfi egy csirkét forgat egy fiú feje fölött és imádkozik a kaparot (vezeklés) ceremóniája közben Jeruzsálemben, egy nappal a jóm kipúr, a bűnök engesztelésének ünnepe előtt. A vallásos zsidók egy élő csirkére viszik át bűneiket, amelyek az állat levágásával elmúlnak, s ezzel bűntelenné válik az év kezdete.
©
Kabul, Afganisztán - Egy afgán kereskedő várja ügyfeleit kora reggel a piacon az Áldozati ünnep előtt. Az Íd al-Adhá az iszlám világ egyik fontos ünnepe, melyet annak az emlékére tartanak, hogy Ábrahám kész volt feláldozni fiát Istennek.
©
Saint-Pargoire, Franciaország - Árvíz és egy áldozata Dél-Franciaországban. Hatvan déli várost sújtott az özönvízszerű esőzés.
©
Donja Lokosnica, Szerbia - Száradó pirospaprika Donja Lokosnica-ban. A paprika fővárosának is nevezett falu ősz közeledtével piros színbe burkolózik, mivel szinte mind az 1300 lakosa részt vesz a termés szárításában. A paprikát kizárólag természetes módon, a napfény és a friss levegő segítségével szárítják.
©
Point Lay, Egyesült Államok - Valóságos rozmárbuliról adott közre képeket az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Intézet. Múlt szombaton fotóztak le több száz pihenő állatot az Alaszka északnyugati részén fekvő Point Lay település közelében. Egyáltalán nem voltak kevesen, és a képekre még így sem fért rá nagyjából 35 ezer társuk, akik szintén lazítani mentek egy kicsit az alaszkai partokhoz.
©
Velence, Olaszország - George Clooney elkelt. Itt éppen a színész és az emberjogi ügyvédként dolgozó brit-libanoni Amal Alamuddin integet egy velencei vízitaxiból a polgári esküvőjéről távozóban.
©
Rotterdam, Hollandia - Megnyitott Rotterdam új, színpompás piaca. Az új rotterdami piac többszintes, ablakokkal teli épülete fordított U alakú, és az eladótér feletti belső felületet padlótól a plafonig egy óriásfotóval dobták fel. A hely rendeltetésének megfelelően napfényben úszó zöldségek, gyümölcsök láthatóak az üvegtáblákra simított fólián, összesen 11 ezer négyzetméteren. A piacon száz stand, tizenöt élelmiszerbolt, nyolc étterem és 1200 parkolóhely van. 228 lakást is kialakítottak az épületben.
©
Párizs, Franciaország - Íme a 2015-ös tavaszi/nyári divat egy darabja. Bevállalja?
©
Sanghaj, Kína - Csúcsforgalom fényei a kínai nemzeti ünnep előtti estén.
©
Amszterdam, Hollandia - Egy kutya lakmározik az első, kifejezetten kutyák és macskák részére kialakított hollandiai étterem megnyitóján Amszterdamban.
©
Khoai Chau, Vietnam - Mezőgazdasági öntözés. A termelők által használt műtrágya és a növényvédőszerek nem megfelelő alkalmazás aggodalomra ad okot a helyi piacon vásárlók körében.
©
Rostock, Németország - Tüskés hangyász és nevelő anyukája a rostocki állatkertben.
©
Huntington Beach, Kalifornia, Egyesült Államok - Egy kutyáknak rendezett széldeszkaverseny résztvevői.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!