Tetszett a cikk?

A temetők a világ legnyugodtabb és legbékésebb helyei. Ezen a hétvégén a megszokott csendet apró lángok fénye ragyogja be, hogy mindenszentek és halottak napja alkalmából azokra a szeretteinkre emlékezhessünk, akik már nem lehetnek köztünk. Temetői csendéletek és az ősz színei a magasból.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Akikkel a halottak is együtt ünnepelnek - Nagyítás-fotógaléria

Az ősi azték és katolikus hagyományok keverednek november 1-én és 2-án Közép-Amerikában, és ellentétben az európai csendes ünneppel, ott igazi fiesztahangulat kerekedik ilyenkor. Mexikóban ugyanis egészen természetes módon kezelik a halál témáját, viccet csinálnak belőle, csontváz-maszkokba öltöznek. A halál Mexikóban nem hiányt jelent, hanem "másállapotot", amelytől nem félni kell, hanem megbecsülni. A két napot a mexikóiak végigbulizzák, és úgy hiszik, hogy ilyenkor a halottaik is velük ünnepelnek.

hvg.hu Nagyítás

Magyarok segítenek a szerb árvízkárosultaknak – Nagyítás-fotógaléria

Obrenovácot 2014 májusában öntötte el a Kolubara és a Száva folyó. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai közel nyolcvan ház szárítását végzik ipari falszárító berendezésekkel július 7-től augusztus 31-ig, a Nagybecskereki Püspökségi Caritas pedig ötezer szerb dinárig állja a szárítandó házak közüzemi számláinak költségét.

hvg.hu Nagyítás

Halloween: amikor ünneplik a halottakat, és nem siratják - Nagyítás-fotógaléria

Töklámpások, őrült jelmezek, boszorkányság - sokaknak elsőre az amerikában népszerű őrület ugrik be, mikor a gyerekek jelmezbe öltözve kopogtatnak a házak ajtaján kisebb ajándékokért, édességért. Az elsősorban angolszász országokban népszerű ünnep köré mára az egész világon megrendezésre kerülő szeánszok szerveződnek. Eredete a római időkhöz vezet: a korabeli ''Lemuralia'' során ördögűzési rítusokat hajtottak végre, hogy elűzzék a halottak szellemeit. A pogány kelta samahin ünnepet október 31-ét az óév utolsó napjának is tekintették, a szellemeket pedig felvonulással, nagy tűzgyújtásokkal űzik el.