Az orosz elnök találkozott a magyar kormányfővel, az iskolákat elárasztották a kockás inges tanárok és diákok, virágokkal tüntettek a Teleki igazgatója mellett, ezrek tüntettek az állatkínzás ellen, Ferenc pápát megrángatták, folytatta a párizsi terrortámadás miatt félbemaradt koncertjét a Eagles Of Death Metal zenekar. A hét eseményei képekben.

Pénteken lényegében egész napos demonstráció zajlott a Teleki Blanka Gimnázium Klik által vegzált vezetése mellett. Az Instagram tele volt a tiltakozó diákok fotóival. A képen a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium tanulói.
©
Orbán Viktor szerdán Oroszországba utazott, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel annak novo-ogarjovói rezidenciáján. 2019-ig meghosszabbították a magyar-orosz gázszerződést és a paksi bővítésről szóló megállapodást is megerősítették. Orbán ez utóbbit az évszázad üzletének nevezte, de beszélt az Oroszország elleni uniós szankciók feloldásáról is.
©
Az állatkínzás ellen tartottak demonstrációt több mint 120 állatvédő szervezet összefogásával szombaton Budapesten, a több ezer résztvevő megtöltötte a Kossuth teret. A szervezők a beszédek után átadták az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága képviselőjének azt a törvénymódosító javaslatot, amely az állatkínzás büntetésének szigorítását tartalmazza.
©
Egy túlbuzgó rajongó miatt csaknem elesett a pápa Mexikóban. Híve még akkor sem engedte el a ruháját, amikor az egyházfő ráesett egy kerekesszékes gyerekre. A pápa emelt hangon felszólította a rángatót, hogy ne legyen önző.
©
Pukli István igazgató péntek este a Teleki Blanka Gimnáziumnál szervezett szimpátiatüntetésen. A középiskola igazgatóját a héten a miskolci pedagógustüntetésen való részvétel miatt vonta kérdőre a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, ezért pénteken több százan tüntettek az iskola előtt, ahova a szimpatizánsok fehér virágokat vittek.
©
''Jó estét Párizs, mi készen állunk'' - így köszöntötte a közönséget a koncert elején Jesse Hughes, az Eagles of Death Metal frontembere, aki zenekarával kedden először adott önálló koncertet azok után Párizsban, hogy novemberben terroristák kilencven embert öltek meg a fellépésük alatt. A zenekar ezúttal a még mindig zárva tartó Bataclan helyett az Olympia koncerttermében adott koncertet, ahova a mészárlás túlélői ingyen mehettek be.
©
Corentin Fila, Sandrine Kiberlain és Kacey Mottet Klein, a Quand on a 17 Ans (17-nek lenni) című film szereplői pózolnak a fotósoknak a 66. Berlini Filmfesztiválon.
©
Nem tudnak bemenni a házaikba az ausztráliai Wangaratta lakóinak. A kisvárost ugyanis elszáradt növények borították el, amelyeket a szél fújt oda. A háztulajdonosoknak kezd elegük lenni a ''hajas pánikból'', a Melbourne-től 250 kilométerre északkeletre lévő Wangaratta lakóinak otthonait napok óta újra és újra eltorlaszolja a hatalmas, sárgás fűtömeg.
©
Egy kurd férfi az észak-iraki fegyverboltjában ingyen javítja meg a fegyvereket az Iszlám Állam dzsihádistái ellen harcoló kurd önvédelmi erőknek, a pesmergáknak.
©
Palesztin fiatalok játszanak egy ház romjaiban Gázában. A ház még a Hamász és Izrael 2014-es harcai során pusztult el.
©
Taylor Swift énekesnő fellépése közben az 58. Grammy díjkiosztón. Az énekesnő az év albumának járó elismerést is megkapta, az év dala Ed Sheeran Thinking Out Loud című száma lett.
©
Az izraeli Dead Sea Works gyár látképe a Holt-tenger partján.
©
A svéd Zlatan Ibrahimovic ünnepli csapattársaival gólját a Paris Saint-Germain Chelsea elleni Bajnokok Ligája meccsén. A meccset a párizsiak nyerték 2-1-re.
©
Egy versenyző szalad díjnyertes rövidszőrű német vizslájával a New York-i Madison Square Gardenben rendezett kutyakiállításon.
©
Az északi fény, azaz aurora borealis világítja be az égboltot az alaszkai Juneau felett.
©
Feebee japán művésznő Macujama Sigeki japán festőművész Káprázatszoba című intallációjában egy nemzetközi divat- és iparművészeti kiállításon Tokióban.
©
A dél-koreai Fekete Sasok műrepülő csapat bemutatóján egy óriási Jin-jang jelet formált az égre a szingapúri repülős bemutatón.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!