Tetszett a cikk?

Március 15-én Orbán Viktor ünnepi beszédén kevesen, a tanárok tüntetésén sokan voltak, a városligeti Kertem fáit egyelőre megvédték a civilek és néhány politikus, Ankarában véres merényletet követtek el kurd szeparatisták, a Görögországban rekedt menekültek kétségbeesett cselekedetre szánták el magukat, aztán megköttetett a nagy egyezség a migráció kezeléséről az EU-török-csúcson, azonosító csipet kaptak a sörényesfarkas-kölykök a szegedi állatkertben - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

A március 15-i megemlékezés a Múzeumkertben. Orbán Viktor távozik a színpadról ünnepi beszéde után. A miniszterelnök a nemzeti ünnep legaktuálisabb kérdésének a menekültválságot nevezte.
©
Tanártüntetés március 15-én, a tömeg a Hősök teréről vonult a Parlament elé.
©
Fákat kezdtek kivágni a Kertem szórakozóhely területén a Városligetben, amíg a tiltakozók, köztük Illés Zoltán fideszes exállamtitkár és a Párbeszéd Magyarországért több vezető politikusa ezt meg akadályozta.
©
Macedónia felé igyekvő menekültek kelnek át a folyón Idomeni közelében, amikor a görög-macedón határ lezárása után az ottani menekülttáborban elviselhetetlen állapotok alakultak ki.
©
Orbán Viktor és több kollégája a brüsszeli rendkívüli török-EU-csúcson az úgynevezett családi fotóhoz állnak fel.
©
Szombat hajnalban leszállás közben Rosztov-na-Donu repülőterén zuhant le a Dubaiból érkező, a FlyDubai légitársaság kötelékébe tartozó Boeing 737-es. A fedélzetén lévő 55 utas és a személyzet 6 tagja közül senki sem élte túl a katasztrófát.
©
Az ankarai robbantásos merénylet egyik áldozata, Destina Peri Parlak temetésén a hozzátartozók és barátok gyászolnak.
©
Belga rendőrök egy lezárt műveleti területen a brüsszeli Molenbeek negyedben március 18-án, ahol rendőrségi és sajtóhírek szerint elfogták a novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjét, Salah Abdeslamot.
©
Fellövik a Szojuz TMA-20M orosz űrhajót fedélzetén Jeffrey Williams amerikai, valamint Alekszej Ovcsinyin és Oleg Szkripocska orosz űrhajósokkal a kazahsztáni Bajkonurban. A három űrhajós a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra indul.
©
A különböző színek és színes festékek bűvöletében zajló Holi fesztivál egy jelenete Indiában.
©
Hathetes sörényes farkas kapta meg pénteken azonosító csipjét a Szegedi Vadasparkban. A nevét fekete színű sörényéről kapó ragadozó Dél-Amerikában őshonos, Magyarországon csak Szegeden látható, ahol néhány hét múlva a látogatók is találkozhatnak a két hím és egy nőstény farkaskölyökkel.
©
A monumentális állatszobrairól ismert Szőke Gábor Miklós égő medveinstallációjával búcsúztatták a telet a moszkvai Gorkij-parkban. Az orosz kulturális központ idén először kért fel nem orosz művészt a maszlenyicát, az egyhetes ortodox tavaszünnepet lezáró koncepció kidolgozására.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!