Tetszett a cikk?

Budapest túl van a tanárok első nagy polgári engedetlenségi akcióján, Brüsszel még mindig sokkban van a terrortámadás után, a nukleáris terrorveszélyről tárgyaltak a világ országai Washingtonban, Szíriában visszafoglalták az Iszlám Államtól Palmürát, iszonyatos tömegkatasztrófa történt az indiai Kalkuttában.

Így zajlott a Tanítanék Mozgalom egyórás időtartamra meghirdetett pedagógus-, szülő- és diákdemonstrációja a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt.
©
Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a washingtoni Fehér Házba, ahol Barack Obama amerikai elnök fogadást és vacsorát adott a nukleáris biztonságról szóló csúcstalálkozón részt vevő delegációvezetők tiszteletére
©
Szakemberek dolgoznak a felújítás alatt álló Szépművészeti Múzeumban. A rekonstrukció során felújítják a 2. világháborúban súlyos károkat szenvedett Román csarnokot, korszerűsítik az elavult fűtőrendszert, elvégzik a komplex akadálymentesítést, klimatizálják a kiállítóterek egy részét, valamint új kiállító- és közönségforgalmi tereket, korszerű restaurátor- és raktárműhelyeket alakítanak ki 2018 elejére.
©
A belga rendőrség bombaszakértője és egy távirányítású robot Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében egy rendőrségi akció során három nappal a belga fővárost ért terrortámadások után.
©
Mentőalakulatok tagjai túlélők után kutatnak a kelet-indiai Kalkuttában, ahol összedőlt egy öt éve épülő felüljáró. A baleset következtében legalább 14 ember meghalt, több mint száz ember sorsa ismeretlen.
©
Biztonsági alakulat tagjai elhagyott tárgyakat gyűjtenek a pakisztáni Lahorban. A húsvétot ünneplő keresztények ellen elkövetett merényletben legkevesebb 72-en életüket vesztették és több mint 230-an megsebesültek.
©
A szíriai hadsereg visszafoglalta az Iszlám Állam fegyvereseitől az UNESCO világörökségi listáján szereplő Palmüra óvárosát. A megszállás tíz hónapja alatt az IÁ két 2000 éves templomot, egy diadalívet és több toronysírt is megsemmisített az ókori romvárosban. A diadalívet ábrázoló fotó 2015 októberében készült.
©
Gyereket repítenek a magasba egy menekülttáborban a görög-macedón határ közelében. Ezrek rekedtek a határ görög oldalán, mert Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia lezárta határait a bevándorlók előtt.
©
Barack és Michelle Obama szörnyeket imitál meseolvasás közben a washingtoni Fehér Ház kertjében megrendezett húsvéti tojásgörgető-versenyen.
©
A Hubble űrteleszkóp felvétele a Tejútról és a középpontjában található fekete lyukról.
©
Népviseletbe öltözött fiatalok locsolkodnak Hollókő ófalujában.
©
Kétpúpú tevecsikó született a Debreceni Állat- és Növénykertben. A kis csődör a szülők hatodik csikója és már születése napján lábra állt.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!